
Ihanan raikas suolaisen piirakan täyte syntyy katkaravuista, sitruunasta ja tillistä. Valmistaikinan ansiosta piirakka on nopeasti valmis uuniin.
Purjo-katkarapupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota taikina ja katkaravut huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).
-
Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja hauduta pannussa ilman rasvaa 3 minuuttia koko ajan käännellen.
-
Valuta sulaneet ravut. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Hienonna tilli. Sekoita puolet tillistä, sitruunankuori, mehu ja mausteet ranskankerman joukkoon.
-
Levitä purjo, ravut, kermaseos ja juustoraaste piirakkapohjalle.
-
Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu tilli piirakalle ennen tarjoilua.