
Mitä syntyy, kun yhdistetään saaristolaislimppu ja graavilohileipä? Pieni ja sitäkin ihanampi voileipäkakku. Tiivis saaristolaisleipä toimii voileipäkakussa parhaiten, kun upottaa leipäkerrokset hetkeksi kostutusliemeen.
Saariston voileipäkakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi kulhoon, lisää suola ja sekoita.
-
Paahda fenkolinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia. Jauha paahdetut siemenet morttelissa.
-
Purista sitruunamehu ja ota mehusta 1 ruokalusikallinen sivuun kostutusta varten. Hienonna lohi ja tilli ja laita ne kulhoon. Lisää ranskankerma, sitruunamehu ja fenkoli. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois ja lisää raaste lohiseokseen.
-
Kiehauta vesi paistinpannussa. Ota pannu liedeltä ja lisää fondi ja sivuun otettu sitruunamehu. Sekoita, kunnes fondi on liuennut.
-
Leikkaa leivästä kovat reunat pois sahalaitaveitsellä. Leikkaa leipä neljään kerrokseen. Kostuta alimmainen leipäkerros upottamalla se hetkeksi (noin 10 sekuntia) kostutusliemeen. Nosta leipä liemestä isolle leivinpaperinpalalle ja lusikoi kolmannes lohitäytteestä sen pinnalle. Kostuta ja täytä kaksi muuta kerrosta samalla tavalla. Kostuta myös kansi. Kääri kakku leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa 12–24 tuntia.
-
Tee kuorrutus. Sekoita tuorejuusto ja ranskankermaa yhteen. Levitä kuorrutus veitsellä kakun päälle ja reunoille.
-
Viipaloi kurkku, hienonna punasipuli ja nypi tillin lehdet. Koristele kakku kurkuilla, sipulilla ja tillillä, lusikoi mätiä ja revi graavilohta kakun pinnalle. Koristele kakku lopuksi kukilla.
Vaihtakaa fondiliemi,kanaliemikuution 1/2 palaan ja halkaiskaa tuorekurkku pitkittäin...kaapikaa kurkun "sisus" ruokalusikalla pois niin kurkku raaste ei ole niin vetistä.
Kurkku teki täytteestä vetistä. Leipä oli täytteeseen nähden liian raskasta ja fenkolin maku dominoi.
Fenkoli siemenet jätin pois muuten hyvää