
Haukipullat sopivat täydellisesti myös aasialaiseen makumaailmaan. Syksyn maukkaimassa annoksessa ne nautitaan nuudelien ja mausteisen kastikkeen kanssa.
Aasialaiset haukipyörykät
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin haukimureketaikina. Mittaa korppujauhot kookoskerman joukkoon ja anna turvota 5 minuuttia. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit.
-
Leikkaa nahattomat, kylmät haukifileet reiluiksi kuutioiksi ja hienonna monitoimikoneessa tai vaikka sauvasekoittimella. Sekoita jauhettu kala, korppujauhoseos, limetin kuori ja mehu, yrtit ja kananmuna. Laita murekemassa kylmään tekeytymään siksi aikaa, kun valmistelet kastikkeen.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta inkivääri.
-
Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipuleita 5 minuuttia keskilämmöllä. Lisää chilit, inkivääri, juustokumina, tomaattimurska, vesi, sokeri ja suola. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 5 minuuttia. Kaada kastike korkeaan astiaan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastike takaisin paistokasariin.
-
Pyörittele haukimureketaikinasta pieniä pyöryköitä kastikkeen joukkoon. Sulje kasari kannella ja kypsennä hiljalleen 15 minuuttia. Keitä sillä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Maista kastiketta ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Hienonna korianteri ja lisää se kastikkeeseen. Tarjoa nuudeleiden kanssa.