Friteeratut katkaravut ovat helppoa sormisyötävää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
40 min + 2 t marinoitumiseen
Helppo
Friteeratut jättikatkaravut
Ainesosat
18
raakaa jättikatkaravunpyrstöä
2
valkosipulinkynttä
pieni nippu
persiljaa
öljyä
suolaa
2
riisipaperia
1/2
l
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
makeaa chilikastiketta
Vaiheet
- Pane sulatetut jättikatkaravunpyrstöt kulhoon ja lisää sekaan kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, silputtu lehtipersilja ja tilkka öljyä. Peitä ja anna marinoitua kylmässä pari tuntia. Nosta kulho jääkaapista ja pyyhi ylimääräinen marinadi rapujen pinnasta.
- Pehmitä riisipaperit kastelemalla ne vesihanan alla nopeasti. Nosta pyyhkeen päälle muutamaksi minuutiksi vetäytymään. Leikkaa riisipaperit noin 2 sentin levyisiksi suikaleiksi.
- Voit käyttää riisipaperin tilalla myös filotaikinaa. Leikkaa se samaan tapaan suikaleiksi.
- Pyöräytä suikaleet mahdollisimman tiiviisti jättikatkarapujen ympärille ja uppopaista ravut nopeasti molemmin puolin kuumassa rypsiöljyssä kauniin rapeiksi.
- Nosta ravut reikäkauhan avulla valumaan talouspaperin päälle ja tarjoa sitten makean chilikastikkeen kanssa.