
Päärynästä, juuriselleristä ja graavilohesta syntyvät mainiot pikkusuolaiset glögin seuraksi tai joulupöydän alkupaloiksi.
Graavilohileivät ja päärynäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori hienoksi raasteeksi. Purista sitruunasta noin 3 ruokalusikallista mehua. Sekoita kuoriraaste, mehu, öljy ja mausteet kulhossa.
-
Kuori juuriselleri ja päärynä. Leikkaa ne ohuiksi ”tulitikuiksi” ja sekoita kulhossa kastikkeen kanssa. Rouhi pähkinät veitsellä ja lisää salaattiin.
-
Jaa salaattia saaristolaissipsien päälle. Lisää pala graavilohta. Rouhi päälle mustapippuria.
VINKKI Voit tehdä saaristolaissipsit itse paahtamalla ohuita saaristolaisleivän siivuja 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jos salaattia jää yli, se säilyy jääkaapissa muutaman päivän.