Hejm-ravintolassa yhdistetään kaksi suomalaisten rakastamaa asiaa: peruna ja savu. Jos haluat tehdä keittotaidoillasi vaikutuksen, tee tämä annos alkupalaksi.
Hejmin savuperunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna etikka, vesi, sokeri ja timjaminoksat kattilassa. Kaada liemi jäähtyneenä tomaattien päälle. Anna maustua jääkaapissa 24 t.
-
Saksi ruohosipuli kulhoon. Soseuta se sauvasekoittimella öljyn kanssa sileäksi. Siivilöi.
-
Pese perunat. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 10 minuuttia. Ota keitinvettä talteen ½ dl. Valuta perunat ja anna jäähtyä.
-
Kuumenna uuni 280 asteeseen. Täytä savustuspussi perunoilla ja laita pussi pellille uunin alimmalle tasolle. Savusta 15 minuuttia, laske lämpö 200 asteeseen ja savusta vielä 5 minuuttia. Ota pelti uunista ja anna perunoiden vetäytyä pussissa 15 minuuttia.
-
Tee hollandaise. Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehahtaa. Laita keltuaiset, vesi ja sitruunamehu korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin mahtuu tiiviisti. Käynnistä sekoitin ja lisää kuuma voi ohuena nauhana. Hienonna tilli kastikkeeseen.
-
Leikkaa perunat 1½ cm x 1½ cm:n paloiksi. Kuumenna voi ja talteen otettu keitinvesi. Lisää perunat ja keitä sekoitellen muutama minuutti. Mausta sinapilla ja suolalla.
-
Jaa perunat syville lautasille. Annostele 2 rkl hollandaisekastiketta per annos. Peitä tomaatilla. Murskaa perunalastuja hieman ja peitä niillä tomaatit. Lisää mäti, hienonnettua ruohosipulia ja tilliä. Valuta lopuksi päälle ruohosipuliöljyä.