Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Pyöräytä siikarulliin kirveliä ja verigreippiä. Kirpeä sitrus saa maistua myös samettisessa hollandaisessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Höyrytetyt siikarullat ja verigreippihollandaise

Ainekset

2–3
(600 g)
nahatonta siikafileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
verigreipin kuorta raastettuna
¼
ruukkua
kirveliä
Verigreippihollandaise
1
tl
verigreipin kuorta raastettuna
2
rkl
verigreipin mehua
3
ison kananmunan keltuaista
1
tl
kuumaa vettä
250
g
voita
(ripaus
suolaa)
Lisäksi
cocktailtikkuja

Työvaiheet

  1. Laita bambuhöyryttimen tai kattilan höyryosan pohjalle pala leivinpaperia.

  2. Pese verigreippi huolellisesti. Raasta 3 tl kuoren oranssia osaa ja purista 2 rkl mehua.

  3. Pyyhi siikafileet kuiviksi ja mausta suolalla. Leikkaa fileet pituussuunnassa kahtia ja puolita palat. Valuta oliiviöljy kaloille. Painele 2 tl raastettua verigreipin kuorta palojen päälle. Hienonna kirveli ja painele se kalapaloille. Rullaa palat tiiviisti ja kiinnitä cocktailtikuilla. Laita kalarullat höyryttimeen.

  4. Keitä kattilassa noin litra vettä kiehuvaksi, nosta höyrytin kattilan päälle ja peitä kannella. Höyrytä kalarullia noin 7 minuuttia. Poista tikut ennen tarjoamista.

  5. Valmista kalojen kypsyessä hollandaise. Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää verigreippimehu ja vesi. Sulata ja kuumenna voi pienessä kattilassa (noin 85-asteiseksi). Laita sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta kulhoon vähitellen kuumaa voita. Kun kulhon pohjalle alkaa muodostua majoneesimaista kastiketta, nosta sauvasekoitinta rauhallisesti ylöspäin ja jatka voin lisäämistä, kunnes kaikki on käytetty.

  6. Sekoita 1 tl verigreipin kuoriraastetta kastikkeeseen. Mausta tarvittaessa suolalla.

  7. Tarjoa siikarullat hollandaisen kanssa.

Vinkki Höyrytä lisukkeeksi pinaattia (muutama minuutti riittää) ja mausta se sitruunaoliiviöljyseoksella ja suolalla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1243 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Juha Salminen

Klassinen paahtovanukas saa ihanan maun kermaan uutetusta sitruunaruohosta. Tarjoa jälkkäri esimerkiksi marjojen, mintunlehtien tai passiohedelmän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min + maustuminen 6 h ja brûléen tekeytyminen 3 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Crème brûlée sitruunaruoholla

Ainekset

5
dl
kuohukermaa
75
g
sitruunaruohoa (noin 3 kpl)
1
vaniljatanko
6
keltuaista
1
dl
sokeria
1
tl
limetin mehua
Päälle
noin 6
rkl
(hienoa) sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kaada kerma kattilaan. Kuori ja paloittele sitruunaruoho joukkoon. Halkaise ja raavi vaniljatangon siemenet sekaan, laita myös tanko. Kuumenna keskilämmöllä höyryäväksi. Siirrä levyltä ja kaada kulhoon. Siirrä jääkaappiin noin 6 tunniksi.

  2. Siivilöi sitruunaruohon palaset ja vaniljatanko pois ja kuumenna uudelleen höyryäväksi.

  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää ruokalusikallinen kuumaa makukermaa joukkoon ja kaada loput hitaasti erissä koko ajan vatkaten. Lisää limetin mehu.

  4. Siivilöi seos 4–6 pieneen vuokaan ja nosta ne isompaan uunivuokaan. Täytä uunivuoka vähintään puolilleen, kiehuvan kuumalla vedellä.

  5. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä vesihauteessa noin 45 minuuttia, kunnes reunat ovat kiinni, mutta kermamassa vielä hieman tutisee.

  6. Nosta vesihauteesta ja kuivaa annosvuoat. Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin 3 tunniksi.

  7. Ripottele annosten pinnalle sokeria, ja polta se rapeaksi kaasupolttimella.

Vinkki! Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, kuumenna uuni 250 asteeseen grillivastuksille. Laita vuoat ihan uunin ylätasolle ja anna sokerin ruskistua noin minuutin ajan. Silmä kovana: sokeri palaa herkästi.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi kohdassa 1 kuumennetaan uuni? Jos kuitenkin laitetaan jääkaappiin? 😂

Emilia Soppa365 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Runsaasti piparimuruja, ripaus kardemummaa ja kunnolla kermaa. Muffinipellillinen muhkeita runebergintorttuja syntyy yllättävän helposti.

Piparit kannattaa jauhaa hienoksi ennen leipomista, niin taikina valmistuu nopeasti. Vatkainta ei tarvita: riittää, kun voin pehmittää mikroaaltouunissa sekoittuvan pehmeäksi, jolloin sen joukkoon voi lisätä muut ainekset.  

Voit halutessasi maustaa taikinan muutamalla tipalla (¼ tl)...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + kypsennys 15 min + jäähdytys 30 min

Helpot runebergintortut

Ainekset

Taikina
150
g
voita tai margariinia
dl
sokeria
2
munaa (M-koko)
2
dl
hienoa piparkakkujauhetta (noin 160 g:sta pipareita)
1
dl (noin 50 g)
mantelijauhetta
2
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua kardemummaa
1
dl
kuohukermaa
2–3
rkl
vadelmahilloa
Kypsentämiseen
12
ohutta paperivuokaa + muffinipelti
Kuorrutus
1
dl
tomusokeria
tl
vettä
2–3
rkl
vadelmahilloa
Koristeeksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Pehmitä voi kulhossa mikroaaltouunissa (älä sulata kokonaan). Vatkaa joukkoon vispilällä sokeri. Lisää munat taikinaan yksi kerrallaan välillä vatkaten.
  2. Sekoita piparkakkujauhe, mantelijauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää ne taikinaan yhdessä kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi nuolijalla tai puuhaarukalla
  3. Asettele paperivuoat muffinipellin syvennyksiin. (Voit paistaa taikinan myös vahvoissa, isoissa, kertakäyttöisissä muffinivuoissa uunipellillä.) Jaa taikina vuokiin kahdella lusikalla.
  4. Kasta etusormi vehnäjauhoihin ja paina jokaiseen muffiniin syvä kolo hilloa varten. Annostele koloon hilloa.
  5. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  6. Anna muffinien jäähtyä vuoassa puolisen tuntia. Nostele ne sitten puisen veitsen avulla muffinipelliltä.
  7. Valmista sokerikuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja vesitilkka keskenään. Lusikoi kuorrutus pienen pakastepussin nurkkaan tai pursotinpussiin. 
  8. Annostele jokaisen muffinin päälle hieman vadelmahilloa. Leikkaa pakastepussista kulma pois ja pursota sokerikuorrutuksesta renkula vadelmahillon ympärille.
  9. Siivilöi päälle kevyesti tomusokeria ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Olen ihastunut näihin munakasrulliin. Ne ovat todella nopeita ja helppoja tehdä ja sinnehän voi täytteeksi laittaa vaikka mitä. Palat maistuvat kylmänä tai lämmitettynä. Itse tykkään syödä näitä Asian Sweet Chili kastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suppilovahvero-munakasrulla

Ainekset

Pohja:
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
paprikasilppua
2
rkl
korianteria tai persiljasilppua
Täyte:
300
g
sulaneita suppilovahveroita
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
7
miniluumutomaattia
1
mm
valkopippuria (ripaus)
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
meiramia
1/2
tl
oreganoa
200
g
cremefraishea tai kermaviiliä
1
kananmuna
100
g
fetajuustoa
Kuorrute:
1
kananmunan keltuainen
1
kananmuna
100
g
Emmental-juustoraastetta

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20-25 min. Jäähdytä pohja. Kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
2. Purista sulaneista sienistä neste pois ja pilko pieniksi. Silpua sipulit ja valkosipulit. Pieni miniluumutomaatit. Paista sipulit ja valkosipulit yhdessä ja kypsennä ne pehmeiksi noin 5 min. Lisää sekaan sienet ja tomaatit ja paista vielä yhdessä muutama minuutti, kunnes nesteet häviää sienistä ja tomaatit kypsyvät. Mausta ja lisää lopuksi Creme Fraiche ja kananmuna. (Kypsennä vielä seosta muutama minuutti). Sekoita hyvin.

3. Levitä täyte pohjan päälle ja lisää lopuksi fetajuusto muruna pinnalle. Kääri rullalle.

Kuorrute:

4. Lisää rullan päälle kuorruteseos. (Juustoraaste, 1 keltuainen ja 1 kananmuna.) Kuorruta 250 aatteessa n. 8-10 min.

Anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua,sillä se on helpompi leikata hieman vetäytyneenä.

Itse tykkään syödä tätä Asian Sweet Chili kastikkeen ja salaatin kanssa lämmitettynä.

Ohje: @waterontongue / vesikielellä /Tarja Pasanen

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Juustokakku? Ei, vaan paistettu jogurtti! Tämä ihanan täyteläinen jälkiruoka valmistuu muutamasta aineksesta.

Kuka olisi uskonut, että arkiaamujen luottopakki, maustamaton jogurtti, voisi muuttua lähes juustokakkumaiseksi herkuksi? Tämä vain muutaman aineksen jälkiruoka kypsyy uunin leppeässä lämmössä vesihauteessa, ja se tarjotaan kanelin ja tähtianiksen maustaman appelsiinisiirapin sekä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45 min + yön yli jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu jogurtti

Ainekset

5
dl
paksua turkkilaista jogurttia (10 %)
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
4
rkl
maitojauhetta
½
tl
aitoa vaniljaa jauheena tai vaniljasokeria
Lisäksi
5
appelsiinia
¾
dl
sokeria
3
tähtianista
1
kanelitanko
¼
tl
kardemummaa
¾
dl
kuorittuja suolattomia pistaaseja
Voiteluun
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka (Ø 22–24 cm) kevyesti öljyllä.

  2. Sekoita jogurtti, kondensoitu maito, maitojauhe ja vanilja kulhossa ja kaada seos vuokaan.

  3. Laita vuoka syvälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Kaada kiehuvan kuumaa vettä pellille niin, että vesi ulottuu noin ¾ paistovuoan korkeudesta. Laita pelti varovasti uuniin.

  4. Paista jogurttia vesihauteessa 35–40 minuuttia, kunnes se alkaa juuri ja juuri saada väriä.

  5. Anna jogurtin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi.

  6. Purista kahdesta appelsiinista mehu kattilaan. Lisää sokeri ja mausteet. Keitä välillä sekoittaen 10 minuuttia tai kunnes mehu muuttuu siirappimaiseksi.

  7. Leikkaa loput appelsiinit kuorettomiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Kaada päälle kuuma appelsiinisiirappi ja anna jäähtyä. Rouhi pistaasit veitsellä.

  8. Laita appelsiinit jogurtin pinnalle ja ripottele päälle pistaasit.

Kommentit (0)