
Pyöräytä siikarulliin kirveliä ja verigreippiä. Kirpeä sitrus saa maistua myös samettisessa hollandaisessa.
Höyrytetyt siikarullat ja verigreippihollandaise
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita bambuhöyryttimen tai kattilan höyryosan pohjalle pala leivinpaperia.
-
Pese verigreippi huolellisesti. Raasta 3 tl kuoren oranssia osaa ja purista 2 rkl mehua.
-
Pyyhi siikafileet kuiviksi ja mausta suolalla. Leikkaa fileet pituussuunnassa kahtia ja puolita palat. Valuta oliiviöljy kaloille. Painele 2 tl raastettua verigreipin kuorta palojen päälle. Hienonna kirveli ja painele se kalapaloille. Rullaa palat tiiviisti ja kiinnitä cocktailtikuilla. Laita kalarullat höyryttimeen.
-
Keitä kattilassa noin litra vettä kiehuvaksi, nosta höyrytin kattilan päälle ja peitä kannella. Höyrytä kalarullia noin 7 minuuttia. Poista tikut ennen tarjoamista.
-
Valmista kalojen kypsyessä hollandaise. Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää verigreippimehu ja vesi. Sulata ja kuumenna voi pienessä kattilassa (noin 85-asteiseksi). Laita sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta kulhoon vähitellen kuumaa voita. Kun kulhon pohjalle alkaa muodostua majoneesimaista kastiketta, nosta sauvasekoitinta rauhallisesti ylöspäin ja jatka voin lisäämistä, kunnes kaikki on käytetty.
-
Sekoita 1 tl verigreipin kuoriraastetta kastikkeeseen. Mausta tarvittaessa suolalla.
-
Tarjoa siikarullat hollandaisen kanssa.
Vinkki Höyrytä lisukkeeksi pinaattia (muutama minuutti riittää) ja mausta se sitruunaoliiviöljyseoksella ja suolalla.