
Kala, joka kypsyy jäähtyvässä liemessä kuin itsestään, sopii täydellisesti kesälomalaiselle. Lohi maistuu esimerkiksi uuden sadon pottujen ja yrttisen kermaviilikastikkeen kera.
Inkokt lax eli jäähtyvässä liemessä kypsennetty lohi
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa lohi annospaloiksi ja laita palat pienehköön vuokaan.
- Raaputa porkkanat puhtaiksi. Viipaloi porkkanat ja sipuli. Lisää ne vuokaan lohen kanssa.
- Valmista mausteliemi. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon etikka, sokeri, suola, laakerinlehdet ja tillinvarret. (Käytä tillin lehdet koristeluun).
- Kaada kuuma liemi lohen päälle vuokaan. Peitä foliolla. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. (Jos haluat olla varma lohen kypsyydestä, voit tarkistaa lämmön paistolämpömittarilla. Hyvä sisälämpö lohelle on vähintään 42 astetta.)
- Siirrä lohi jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.
- Tarjoa perunoiden ja tillinoksien kanssa. Kastikkeeksi sopii esimerkiksi yrttinen kermaviilikastike tai tsatsiki.