
Tomaattisilakoiden juhlaversiossa maistuvat kaprikset, oliivit ja oregano. Tarjoa nämä namupalat uunilämpiminä rapean maalaisleivän kanssa.
Italialaiset tomaattisilakat
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen, sokeri, viini ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta seos ja säädä liesi keskilämmölle. Anna porista välillä sekoitellen 15 minuuttia.
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin työtasolle. Pyyhkäise talouspaperilla kuiviksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Rullaa kalat tai taita ne takaisin kalan muotoon.
-
Levitä tomaattikastike ja oliivit uunivuokaan. Lisää kalat ja valuta hieman öljyä päälle. Paista uunin keskitasolla kypsiksi, 15–20 minuuttia.
-
Viimeistele silakat kapriksilla, sitruunankuoriraasteella ja yrteillä. Tarjoa lämpiminä rapean leivän kanssa.
Vinkki Pienen valkoviinitilkan voit korvata lisäämällä viinietikan määrää teelusikallisella.