Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
13:50 | 7.11.2013

Jokirapupiirakat

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Merelliset piiraat voit leipoa annosvuokiin tai isoksi piirakaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 pientä piirakkaa
30 minuuttia + 1 tunti
Keskivaikea

Jokirapupiirakat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
100
g
voita
3
dl
spelttijauhoja
2
rkl
vettä
2
rkl
tomaattipyreetä
Täyte
300
g
jokiravunpyrstöjä tilliliemessä
2
rkl
pieniä kapriksia
120
g
smetanaa
1
dl
venäläistä jogurttia
3
kpl
kananmunaa
2
dl
emmental-juustoraastetta
3
rkl
tillisilppua
6
kpl
kylmäsavulohiviipaletta

Vaiheet

  1. Nypi pohja-aineet nopeasti taikinaksi. Painele taikina voideltujen piirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja anna taikinan levätä jääkaapissa kelmulla peitettynä noin tunti.
  2. Valuta jokiravunpyrstöt ja kaprikset siivilässä. Jaa molemmat tasan 6 pikkuvuoan pohjalle. Sekoita smetana, jogurtti, munat, juustoraaste ja tillisilppu. Maista riittääkö suola. Kaada seos vuokiin rapujen päälle.
  3. Tee lohiviipaleista ruusukkeet ja paina yksi ruusuke jokaisen vuokaan täytteen päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 10–15 minuuttia.

Vinkki! Jos leivot yhden ison piirakan, paistoaika on pitempi, yhteensä 30–35 minuuttia.

Tilaa Glorian ruoka & viini
jokirapu
piirakka
kylmäsavulohi
Valio: valkosipulivoi
Leivät & piirakat

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini