Merelliset piiraat voit leipoa annosvuokiin tai isoksi piirakaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 pientä piirakkaa
30 minuuttia + 1 tunti
Keskivaikea
Jokirapupiirakat
Ainesosat
Pohja
100
g
voita
3
dl
spelttijauhoja
2
rkl
vettä
2
rkl
tomaattipyreetä
Täyte
300
g
jokiravunpyrstöjä tilliliemessä
2
rkl
pieniä kapriksia
120
g
smetanaa
1
dl
venäläistä jogurttia
3
kpl
kananmunaa
2
dl
emmental-juustoraastetta
3
rkl
tillisilppua
6
kpl
kylmäsavulohiviipaletta
Vaiheet
- Nypi pohja-aineet nopeasti taikinaksi. Painele taikina voideltujen piirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja anna taikinan levätä jääkaapissa kelmulla peitettynä noin tunti.
- Valuta jokiravunpyrstöt ja kaprikset siivilässä. Jaa molemmat tasan 6 pikkuvuoan pohjalle. Sekoita smetana, jogurtti, munat, juustoraaste ja tillisilppu. Maista riittääkö suola. Kaada seos vuokiin rapujen päälle.
- Tee lohiviipaleista ruusukkeet ja paina yksi ruusuke jokaisen vuokaan täytteen päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 10–15 minuuttia.
Vinkki! Jos leivot yhden ison piirakan, paistoaika on pitempi, yhteensä 30–35 minuuttia.