Kalatacossa Meksikon heleät maut juhlivat pehmeän tortillan sisällä.
Kalatacot
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi kalasta ruodot, ja leikkaa fileet parin sentin paksuisiksi paloiksi. Murskaa korianterinsiemenet ja sekoita ne muiden mausteiden kanssa. Levitä seos kalapaloille. Anna maustua puoli tuntia.
- Kuumenna öljy paistinpannussa, nosta kalat kuumaan pannuun ja paista 3–6 minuuttia kalapalojen koosta riippuen. Käännä kalat puolivälissä varoen, että ne eivät hajoa.
- Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä tortillat kuumilla kalapaloilla ja lusikoi mukaan mangosalsaa ja chipotle-kermaa (ks. ohjeet alla).
Mangosalsa
Ainekset
Työvaiheet
- Poista mangosta siemen leikkaamalla hedelmä kahteen osaan pituussuunnassa siemenen molemmilta puolilta. Irrota kuori hedelmänpuolikkaista terävällä veitsellä ja leikkaa hedelmänliha 1 cm:n kuutioiksi. Nosta kuutioit kulhoon.
- Hienonna punasipuli, jalapeño ja korianteri mangon joukkoon. Purista limetin mehu joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Chipotle-kerma
Ainekset
Työvaiheet
- Purista limetistä mehu.
- Sekoita aineet keskenään. Lusikoi kastike kaloille.