Tacobileet! Pehmeiden pienten maissitortillojen päälle lastataan nyt rapeaksi friteerattua turskaa, korianteri-coleslaw'ta ja tacokastiketta. Paras lopputulos syntyy, kun jokainen saa koota aineksista mielensä mukaisen tacon.
Rapeita kalapaloja, korianteri-coleslawta ja tacokastiketta. Näistä on koukuttavat kalatacot tehty! Älä säikähdä pitkää raaka-ainelistaa, sillä suurin osa niistä on kuivamausteista.
Turskafileet saavat herkullisen rapean pinnan kun ne pyöritellään ensin rikotussa kananmunassa ja maustetussa panko-jauhossa, jonka jälkeen ne paistetaan 175-asteisessa öljyssä rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.
Korianteri-coleslawssa maistuu nimensä mukaisesti korianteri, mutta myös raikas lime, juustokumina sekä valkosipuli. Raastetut kaalit ja porkkanat sekoitetaan yhteen kastikkeen kanssa, jonka pohjana toimii hapokas turkkilainen jogurtti ja täyteläinen majoneesi.
Kalatacot voi viimeistellä oman maun mukaan esimerkiksi avokadon viipaleilla, tuoreella korianterilla tai jalopenoviipaleilla.
Kalatacot
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee koriantericoleslaw. Raasta kaalit, kuori ja raasta porkkanat. Laita raasteet kulhoon. Tee kastike. Pilko korianteri ja kevätsipuli karkeasti tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon. Purista limetin mehu mukaan. Lisää loput kastikkeen ainekset ja hienonna tasaiseksi. Sekoita kastike raasteeseen.
-
Soseuta tacokastikkeen aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
-
Leikkaa turskafilee 2 cm:n kuutioiksi ja kuivaa ne talouspaperilla. Sekoita pankojauhot ja mausteet keskenään ja laita seos lautaselle. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja vatkaa sen rakenne rikki. Pyöritä kalapalat ensin kananmunassa ja sitten jauhoissa.
-
Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Testaa kuumuus tiputtamalla leipäpala kuuman öljyyn. Kun se nousee pintaan ja ruskistuu kauniisti minuutissa, öljy on sopivan kuumaa. Paista kalapaloja öljyssä noin kolme minuuttia, käännä puolivälissä. Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
-
Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Kokoa päälle tacokastiketta, koriantericoleslaw’ta, paistettua turskaa, limettiä, avokadoa, korianteria ja jalapenoa.
Vinkki Adobo-kastikkeeseen säilöttyjä chipotlechilejä myydään isoissa marketeissa.
Jos ei ole mahdollisuuksia ja välineitä uppopaistaa kalafileitä kotikeittiössä niin yhtä hyvin asiansa ajaa tässä(kin) ohjeessa varmasti ihan pakasteen peruskalapuikot -tai crispyfileet. Säästyy aikaa, sammutuspeitteet, palovaroittimet ja vaahtosammuttimet.
Jos tarvitset noita kaikkia tarvikkeita uppopaistaessasi ruokaa niin siinä tapauksessa todella suosittelen sinulle kaupan kalapuikkoja. Joskus ruuanlaittoon on mukava käyttää vähän enemmän aikaakin.
Huumorintaju on taitolaji täälläkin...
Komppaan täysin ekaa kommenttia. Monikaan ei ostele litroittain öljyä kaappiin odottamaan siihen, että kerran uppopaistaa kalat tacoihin. Tottakai aina itsetehdyt on paremmat, mutta kokemuksella voin sanoa, että ainakin melkein yhtä hyvät tulee crispy -sitruunafileistä (löytyy juuri sieltä pakastealtaasta, hui kamalaa). Aina voi käyttää aikaa kunnollisiin itsetehtyihin soosseihin ja muihin lisukkeisiin.
Komppaan myös ensimmäistä kommentoijaa. Mitä jos ihan vaan nuo leivitetyt kalat ruskistaisi uunissa? Tai paistinpannulla?