Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Tacobileet! Pehmeiden pienten maissitortillojen päälle lastataan nyt rapeaksi friteerattua turskaa, korianteri-coleslaw'ta ja tacokastiketta. Paras lopputulos syntyy, kun jokainen saa koota aineksista mielensä mukaisen tacon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kalatacot

Ainekset

600
g
turskafileetä
2
dl
pankojauhoja
2
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
caeynnepippuria
1
kananmuna
1
l
rypsiöljyä paistamiseen
Korianteri-coleslaw
150
g
punakaalia
150
g
valkokaalia
2
porkkanaa
Kastike coleslaw'lle
1
pieni ruukku
korianteria
1
limetin mehu
3
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
½
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
majoneesia
½
tl
suolaa
½
tl
juustokuminaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Tacokastike
½
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
majoneesia
3
säilöttyä chipotle-chiliä adobo-kastikkeessa
1
limetin mehu
½
tl
suolaa
Lisäksi
16
pientä tortillalettua
avokadoa, jalapenoviipaleita, limetinlohkoja, tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Tee koriantericoleslaw. Raasta kaalit, kuori ja raasta porkkanat. Laita raasteet kulhoon. Tee kastike. Pilko korianteri ja kevätsipuli karkeasti tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon. Purista limetin mehu mukaan. Lisää loput kastikkeen ainekset ja hienonna tasaiseksi. Sekoita kastike raasteeseen.

  2. Soseuta tacokastikkeen aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

  3. Leikkaa turskafilee 2 cm:n kuutioiksi ja kuivaa ne talouspaperilla. Sekoita pankojauhot ja mausteet keskenään ja laita seos lautaselle. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja vatkaa sen rakenne rikki. Pyöritä kalapalat ensin kananmunassa ja sitten jauhoissa.

  4. Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Testaa kuumuus tiputtamalla leipäpala kuuman öljyyn. Kun se nousee pintaan ja ruskistuu kauniisti minuutissa, öljy on sopivan kuumaa. Paista kalapaloja öljyssä noin kolme minuuttia, käännä puolivälissä. Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

  5. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Kokoa päälle tacokastiketta, koriantericoleslaw’ta, paistettua turskaa, limettiä, avokadoa, korianteria ja jalapenoa.

Vinkki Adobo-kastikkeeseen säilöttyjä chipotlechilejä myydään isoissa marketeissa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Leipäjuusto ja lakkahillo ovat perinteinen pari, mutta kokeile narskujuustoa vaihteeksi makukinuskin kera. Slurp!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Leipäjuustoa, punaisia marjoja ja kanelikinuskia

Ainekset

1
pkt (noin 300 g)
leipäjuustoa
Kanelikinuski
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
ripaus
suolaa
Lisäksi
vadelmia ja punaherukoita

Työvaiheet

  1. Tee kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada kulhoon jähmettymään.

  2. Leikkaa leipäjuusto paloiksi ja paista pannulla nopeasti. Kaada päälle hieman lämmintä kanelikinuskia ja nosta viereen marjoja.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Juha Salminen

Klassinen paahtovanukas saa ihanan maun kermaan uutetusta sitruunaruohosta. Tarjoa jälkkäri esimerkiksi marjojen, mintunlehtien tai passiohedelmän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min + maustuminen 6 h ja brûléen tekeytyminen 3 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Crème brûlée sitruunaruoholla

Ainekset

5
dl
kuohukermaa
75
g
sitruunaruohoa (noin 3 kpl)
1
vaniljatanko
6
keltuaista
1
dl
sokeria
1
tl
limetin mehua
Päälle
noin 6
rkl
(hienoa) sokeria

Työvaiheet

  1. Kaada kerma kattilaan. Kuori ja paloittele sitruunaruoho joukkoon. Halkaise ja raavi vaniljatangon siemenet sekaan, laita myös tanko. Kuumenna keskilämmöllä höyryäväksi. Siirrä levyltä ja kaada kulhoon. Siirrä jääkaappiin noin 6 tunniksi.

  2. Siivilöi sitruunaruohon palaset ja vaniljatanko pois ja kuumenna uudelleen höyryäväksi.

  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää ruokalusikallinen kuumaa makukermaa joukkoon ja kaada loput hitaasti erissä koko ajan vatkaten. Lisää limetin mehu.

  4. Siivilöi seos 4–6 pieneen vuokaan ja nosta ne isompaan uunivuokaan. Täytä uunivuoka vähintään puolilleen, kiehuvan kuumalla vedellä.

  5. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes reunat ovat kiinni, mutta kermamassa vielä hieman tutisee.

  6. Nosta vesihauteesta ja kuivaa annosvuoat. Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin 3 tunniksi.

  7. Ripottele annosten pinnalle sokeria, ja polta se rapeaksi kaasupolttimella.

Vinkki! Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, kuumenna uuni 250 asteeseen grillivastuksille. Laita vuoat ihan uunin ylätasolle ja anna sokerin ruskistua noin minuutin ajan. Silmä kovana: sokeri palaa herkästi.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi kohdassa 1 kuumennetaan uuni? Jos kuitenkin laitetaan jääkaappiin? 😂

Emilia Soppa365 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Runsaasti piparimuruja, ripaus kardemummaa ja kunnolla kermaa. Muffinipellillinen muhkeita runebergintorttuja syntyy yllättävän helposti.

Piparit kannattaa jauhaa hienoksi ennen leipomista, niin taikina valmistuu nopeasti. Vatkainta ei tarvita: riittää, kun voin pehmittää mikroaaltouunissa sekoittuvan pehmeäksi, jolloin sen joukkoon voi lisätä muut ainekset.  

Voit halutessasi maustaa taikinan muutamalla tipalla (¼ tl)...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + kypsennys 15 min + jäähdytys 30 min

Helpot runebergintortut

Ainekset

Taikina
150
g
voita tai margariinia
dl
sokeria
2
munaa (M-koko)
2
dl
hienoa piparkakkujauhetta (noin 160 g:sta pipareita)
1
dl (noin 50 g)
mantelijauhetta
2
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua kardemummaa
1
dl
kuohukermaa
2–3
rkl
vadelmahilloa
Kypsentämiseen
12
ohutta paperivuokaa + muffinipelti
Kuorrutus
1
dl
tomusokeria
tl
vettä
2–3
rkl
vadelmahilloa
Koristeeksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Pehmitä voi kulhossa mikroaaltouunissa (älä sulata kokonaan). Vatkaa joukkoon vispilällä sokeri. Lisää munat taikinaan yksi kerrallaan välillä vatkaten.
  2. Sekoita piparkakkujauhe, mantelijauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää ne taikinaan yhdessä kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi nuolijalla tai puuhaarukalla
  3. Asettele paperivuoat muffinipellin syvennyksiin. (Voit paistaa taikinan myös vahvoissa, isoissa, kertakäyttöisissä muffinivuoissa uunipellillä.) Jaa taikina vuokiin kahdella lusikalla.
  4. Kasta etusormi vehnäjauhoihin ja paina jokaiseen muffiniin syvä kolo hilloa varten. Annostele koloon hilloa.
  5. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  6. Anna muffinien jäähtyä vuoassa puolisen tuntia. Nostele ne sitten puisen veitsen avulla muffinipelliltä.
  7. Valmista sokerikuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja vesitilkka keskenään. Lusikoi kuorrutus pienen pakastepussin nurkkaan tai pursotinpussiin. 
  8. Annostele jokaisen muffinin päälle hieman vadelmahilloa. Leikkaa pakastepussista kulma pois ja pursota sokerikuorrutuksesta renkula vadelmahillon ympärille.
  9. Siivilöi päälle kevyesti tomusokeria ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Olen ihastunut näihin munakasrulliin. Ne ovat todella nopeita ja helppoja tehdä ja sinnehän voi täytteeksi laittaa vaikka mitä. Palat maistuvat kylmänä tai lämmitettynä. Itse tykkään syödä näitä Asian Sweet Chili kastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suppilovahvero-munakasrulla

Ainekset

Pohja:
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
paprikasilppua
2
rkl
korianteria tai persiljasilppua
Täyte:
300
g
sulaneita suppilovahveroita
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
7
miniluumutomaattia
1
mm
valkopippuria (ripaus)
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
meiramia
1/2
tl
oreganoa
200
g
cremefraishea tai kermaviiliä
1
kananmuna
100
g
fetajuustoa
Kuorrute:
1
kananmunan keltuainen
1
kananmuna
100
g
Emmental-juustoraastetta

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20-25 min. Jäähdytä pohja. Kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
2. Purista sulaneista sienistä neste pois ja pilko pieniksi. Silpua sipulit ja valkosipulit. Pieni miniluumutomaatit. Paista sipulit ja valkosipulit yhdessä ja kypsennä ne pehmeiksi noin 5 min. Lisää sekaan sienet ja tomaatit ja paista vielä yhdessä muutama minuutti, kunnes nesteet häviää sienistä ja tomaatit kypsyvät. Mausta ja lisää lopuksi Creme Fraiche ja kananmuna. (Kypsennä vielä seosta muutama minuutti). Sekoita hyvin.

3. Levitä täyte pohjan päälle ja lisää lopuksi fetajuusto muruna pinnalle. Kääri rullalle.

Kuorrute:

4. Lisää rullan päälle kuorruteseos. (Juustoraaste, 1 keltuainen ja 1 kananmuna.) Kuorruta 250 aatteessa n. 8-10 min.

Anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua,sillä se on helpompi leikata hieman vetäytyneenä.

Itse tykkään syödä tätä Asian Sweet Chili kastikkeen ja salaatin kanssa lämmitettynä.

Ohje: @waterontongue / vesikielellä /Tarja Pasanen

Kommentit (0)