Kaneli ja kala eivät ole ehkä perinteisin parivaljakko, mutta hedelmäisen mausteinen lohi vakuuttaa kaikkien makunystyrät!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
50 min
Helppo
Kaneli-inkiväärilohi
Ainesosat
600
g
lohifilee
ripaus suolaa ja mustapippuria
KASTIKE
3½
dl
persikkanektaria (tai aprikoosi- tai mango- tai muuta hedelmänektaria)
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hienonnettua inkivääriä
2
kanelitankoa
Vaiheet
-
Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kokoon (noin 25 minuuttia), kunnes kastiketta on jäljellä noin 2 dl. Siivilöi kastike.
-
Kuumenna sillä aikaa uuni 200 asteeseen. Nosta kala uunivuokaan ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
-
Sudi noin 3⁄4 dl kastiketta kalan päälle ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes kala saa väriä, mutta on silti sisältä mehevä.
-
Tarjoa lohi lopun kastikkeen kanssa.