Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
14:36 | 9.2.2015

Katkarapu-cocktail

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Meksikolainen karkarapu-cocktail Campechen on mehukas sekoitus kasviksia ja katkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 min + 2 tuntia
Keskivaikea

Katkarapu-cocktail

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
keltainen paprika
1
punainen paprika
1-2
jalapenoa tai serrano-chiliä
4
tomaattia
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
2
dl
tomaattimehua
1
rkl
vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
1
limetin mehu
1-2
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
(pakaste)katkarapuja
2-3
dl
tuoretta korianteria silputtuna
2
kypsää avokadoa
(tortillachipsejä)

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise paprikat ja chilit. Poista siemenkodat ja valkoinen osa. Laita paprikanpuolikkaat ja chilit kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita myös tomaatit uunipellille. Sivele kasvisten pintaan öljyä.
  2. Paahda uunissa 10-minuuttia ja ota tomaatit pois. Paahda paprikoita vielä 5-10 minuuttia, kunnes paprikoiden kuoret tummuvat selvästi. Tarkkaile vihannesten paahtumista, sillä uuneissa on eroa.
  3. Kun paprikat ovat jäähtyneet, vedä paahtuneet, pehmenneet kuoret veitsen avulla irti.
  4. Kuori ja halkaise sipuli ja valkosipulit. Laita paahdetut kasvikset ja sipulit kulhoon, lisää öljy ja aja seos karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Älä soseuta aivan sileäksi. Lisää tomaattimehu, siirappi ja limetin puristettu mehu. Sekoita ja mausta suolalla.
  5. Anna tahnan maustua jääkaapissa 2 tuntia.
  6. Laita tällä välin katkaravut siivilään sulamaan ja valumaan. Juuri ennen tarjoilua kuori ja kuutioi avokadot ja hienonna korianteri. Sekoita katkaravut, avokado ja korianteri tahnaan. Annostele laseihin ja tarjoa sellaisenaan tai tortillachipsien kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Katkarapu
Avokado
Mia: Blanco
Kevyet & salaatit
Etno
Kemut
Pääsiäinen

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Taatelikakku

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Shelterin mallasleipä

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini