Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
15:30 | 8.11.2022

Kuhaa Kievin tapaan

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kievin kanasta tutut maut sopivat myös kalaan. Valkosipulivoista syntyy kalalle hykerryttävän hyvä kastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min + 1 t voin pakastuminen
Helppo

Kuhaa Kievin tapaan

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
(à 700 g)
kokonaista suomustettua ja perattua kuhaa
10–12
cocktailtikkua
1½
tl
hienoa merisuolaa
VALKOSIPULIVOI
75
g
huoneenlämpöistä voita
2
valkosipulinkynttä
5
ruohosipulinvartta
3–4
lehtipersiljan oksaa
LEIVITYS
2
dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
3
dl
pankojauhoja
PAISTAMISEEN
6–7
dl
rypsiöljyä
LISÄKSI
1
sitruuna

Vaiheet

  1. Kuutioi voi kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet, hienonna yrtit. Sekoita ainekset keskenään ja levitä muovikelmun päälle noin sentin paksuiseksi tangoksi. Rullaa voi tiiviisti pakettiin ja laita pakastimeen tunniksi. (Voit valmistaa voin jo edellisenä päivänä pakastimeen.)

  2. Leikkaa voi kahteen palaan. Laita voitanko kalan vatsaonteloon ja sulje vatsa cocktailtikuilla (5–6 tikkua per kala). Hiero suola kalojen pintaan. Pidä jääkaapissa paistamiseen saakka.

  3. Laita vehnäjauhot laakealle lautaselle tai pienelle tarjottimelle. Riko kananmunat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja kaada toiselle lautaselle. Levitä pankojauhot kolmannelle lautaselle.

  4. Kasta kalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

  5. Kuumenna öljy isossa laakeassa paistinpannussa noin 180-asteiseksi. Riittää, että öljyä on noin 3 cm:n kerros.

  6. Paista kalat yksi kerrallaan. Paista ensin 5 minuuttia ja käännä kala kahden lastan avulla. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Pidä kypsennetty kala lämpimänä 100-asteisessa uunissa tarjoiluun saakka. Poista cocktaitikut ennen tarjoamista.

  7. Purista kypsien kalojen pinnalle sitruunaa. Tarjoa lisäksi vihreää salaattia.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Viikonloppubistro
päivän katiska
kuha
juhli ja nauti
Valio: valkosipulivoi

Suosituimmat

Taatelikakku

Wokattu kasviskeitto

Mustikka-marenki-kääretorttu

Hatsapuri

Uuniperunat & suppistäyte

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini