Kievin kanasta tutut maut sopivat myös kalaan. Valkosipulivoista syntyy kalalle hykerryttävän hyvä kastike.
Kuhaa Kievin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuutioi voi kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet, hienonna yrtit. Sekoita ainekset keskenään ja levitä muovikelmun päälle noin sentin paksuiseksi tangoksi. Rullaa voi tiiviisti pakettiin ja laita pakastimeen tunniksi. (Voit valmistaa voin jo edellisenä päivänä pakastimeen.)
-
Leikkaa voi kahteen palaan. Laita voitanko kalan vatsaonteloon ja sulje vatsa cocktailtikuilla (5–6 tikkua per kala). Hiero suola kalojen pintaan. Pidä jääkaapissa paistamiseen saakka.
-
Laita vehnäjauhot laakealle lautaselle tai pienelle tarjottimelle. Riko kananmunat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja kaada toiselle lautaselle. Levitä pankojauhot kolmannelle lautaselle.
-
Kasta kalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
-
Kuumenna öljy isossa laakeassa paistinpannussa noin 180-asteiseksi. Riittää, että öljyä on noin 3 cm:n kerros.
-
Paista kalat yksi kerrallaan. Paista ensin 5 minuuttia ja käännä kala kahden lastan avulla. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Pidä kypsennetty kala lämpimänä 100-asteisessa uunissa tarjoiluun saakka. Poista cocktaitikut ennen tarjoamista.
-
Purista kypsien kalojen pinnalle sitruunaa. Tarjoa lisäksi vihreää salaattia.