Tarjoa lohi maustevoin muodossa! Varoitus: saatat jäädä siihen niin pahasti koukkuun, ettet enää jatkossa syö uuniperunaa ilman sitä.
Lohi-maustevoi
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
-
Sulata 100 g voita kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
-
Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta, pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
-
Hienonna kylmäsavulohi ja ruohosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori. Yhdistä voivaahtoon. Mausta piparjuuritahnalla ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.