Lohi ja miniparsat ovat täydellinen yhdistelmä! Helppo ja tyylikäs alkuruoka sopii kevään pieniin ruokajuhliin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Lohi-parsatartar
Ainesosat
600
g
lohifileetä
150
g
kylmäsavulohta
½
dl
sitruunaverbenaa tai sitruunamelissaa hienonnettuna
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
tilliä hienonnettuna
1
rasia (100 g)
miniparsoja
1
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna
Vaiheet
-
Leikkaa lohifileestä ja kylmäsavulohesta nahka pois. Leikkaa kalat ½ cm:n kuutioiksi.
-
Ota muutama sitruunaverbenan tai sitruunamelissan lehti talteen. Hienonna yrtit ja leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Leikkaa parsoista nuput talteen ja leikkaa varret parin millimetrin viipaleiksi.
-
Sekoita lohikuutiot, yrtit ja viipaloitu parsa keskenään. Mausta suolalla.
-
Keitä parsannupuja pienessä määrässä vettä pari minuuttia. Valuta ja upota nuput jääkylmään veteen.
-
Muotoile lohiseos tartarpihveiksi lautasille. Rouhi valkopippuria pintaan. Koristele parsannupuilla ja sitruunaverbenalla tai -melissalla.