Vaihda joulukinkku joululoheen! Sitrusten hapokkuus imartelee rasvaista kalaa. Lohi on parhaimmillaan kevyesti paahtuneena ja sisältä mehevänä.
Makean tahmea joululohi
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin sitrussiirappi. Purista appelsiinista ja satsumista mehu. Kuori ja hienonna sipuli. Siivuta inkivääri. Mittaa kaikki siirapin ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua alhaisella lämmöllä, kunnes seos alkaa muuttua siirappimaiseksi. Siivilöi siirappi talteen.
- Kuumenna uunin grillivastus (tai kuumenna uuni 225 asteeseen). Pyyhkäise lohi talouspaperilla ja nosta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele suola lohen päälle ja sivele päälle sitrussiirappi.
- Paahda uunin yläosassa 10 minuuttia. Ota kala hetkeksi uunista ja lusikoi kastiketta lohen päälle. Paahda vielä 5 minuuttia. Viimeistele pinjansiemenillä.