Mausteinen, pehmeän tulinen harissa on monipuolinen maustetahna. Jos et pidä tulisesta, korvaa tahna tomaattipyreellä.
Marinoitu harissalohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista kalasta ruodot ja nahka. Leikkaa filee suupaloiksi. Purista paloille sitruunan mehu ja lisää suolaa. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
-
Halkaise tomaatit, hienonna punasipuli ja korianteri.
-
Yhdistä kattilassa öljy, sokeri ja etikka. Kiehauta niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Mausta harissalla ja suolalla. Anna liemen jäähtyä.
-
Laita kalapalat, tomaatit, sipuli ja korianteri kerroksittain kannelliseen astiaan ja kaada liemi päälle.
-
Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Ravistele astiaa muutaman kerran maustumisen aikana.