
Turskaa, maustepippuria ja herneitä. Suolakuoresta paljastuu päivitetty versio lipeäkalasta.
Maustepippuriturska suolakuoressa
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Leikkaa turska neljäksi palaksi.
-
Tee suolakuori. Sekoita kuivat aineet, lisää vesi ja rypsiöljy. Viimeistele taikina käsissä palloksi.
-
Kauli taikina noin 3 cm:n paksuiseksi neliöksi. Hienonna tilli ja leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa leivinpaperista taikinalevyn kokoinen pala ja aseta se taikinan päälle. Nosta turskapalat ja herneet leivinpaperin keskelle. Lisää tilli, sitruunat ja maustepippurit ja kääri leivinpaperi tiiviiksi paketiksi. Taputtele suolakuori paperipaketin päälle tasaiseksi ja tiiviiksi taikinapaketiksi.
-
Nosta paketti uunipellille ja pistele suolakuoreen haarukalla reikiä. Paista uunissa 40 minuuttia. Anna paketin levätä huoneenlämmössä ainakin 15 minuuttia. Riko suolakuori ja avaa leivinpaperipaketti lautasella. Voit koristella annoksen sormisuolalla ja tillillä.