Tiedätkö vanhan maustamisviisauden “what grows together, goes together”? Merilevä ja simpukat, toimii!
Merileväsimpukat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita simpukat tiskialtaaseen ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Pese simpukat huolellisesti juuresharjalla ja juoksevalla vedellä. Irrota kuoren väliin jääneet parrat. Poista joukosta rikkoutuneet ja kuolleet simpukat. Ota talteen vain itsekseen sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois.
- Pilko sellerinvarret. Halkaise tomaatit, kuori ja suikaloi punasipuli ja valkosipulit.
- Kuumenna öljy isossa korkeareunaisessa ja kannellisessa pannussa tai kattilassa.
- Paista punasipulia, valkosipulia ja selleriä 2 minuuttia. Lisää kattilaan viini ja anna sen kiehahtaa. Lisää vesi, merilevä ja simpukat. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja sekoita simpukoita muutaman kerran kattilan pohjaa myöten. Peitä keittoastia kannella ja keitä täydellä teholla 5 minuuttia. Ravistele pannua välillä. Lisää tomaatit, voi ja suola. Anna ruuan maustua kannen alla vielä 10 minuuttia. Poista kaikki avautumattomat simpukat ennen tarjoilua.