Pakastesimpukoista saa aikaiseksi mainion padan, jonka voi tarjoilla sellaisenaan rapeakuorisen leivän kanssa. Liemessä maistuva miso tuo makuun ihanaa umamisuutta.
Misosimpukat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori ja kuutioi perunat. Sulata voi padan pohjalla. Paista pekonia, kunnes se saa väriä. Lisää sipuli, valkosipuli, perunat ja timjamin lehdet ja paista sekoitellen noin 5 minuuttia.
-
Lisää viini, anna sihahtaa ja keitä hieman kasaan. Lisää kanaliemi, kerma ja misotahna ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Nosta lämpöä ja lisää simpukat pakkauksen ohjeen mukaan vielä (3–5 minuutiksi), kunnes ne aukeavat. Heitä aukeamattomat pois.
-
Hienonna pinnalle persiljaa ja tarjoa heti esimerkiksi parmesaanileipien kanssa.