
Kokonainen nieriä valmistuu ällistyttävän helposti: putsaa, tee viillot, mausta ja laita uuniin.
Nieriä fenkoli-oliivipedillä
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pyyhi kala talouspaperilla sisältä ja päältä. Leikkaa kalan molemmille sivuille syvät vinoviillot. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta 3 rkl öljyä päälle.
- Pese appelsiinit ja raasta kuoret. Purista toisen appelsiinin mehu ja säästä se viimeistelyyn. Hienonna lehtipersilja. Ripottele puolet appelsiinin kuoriraasteesta ja puolet lehtipersiljasta kalan päälle.
- Tee fenkoli-oliivipeti. Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi fenkolit. Laita ne ja oliivit kulhoon. Lisää loppu appelsiininkuoriraaste ja lehtipersilja. Valuta oliiviöljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Laita seos uunipellille. Nosta kala sen päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Jos käytät paistolämpömittaria, anna sisälämpötilan nousta enintään 50 asteeseen, jolloin kala on vielä mehevää. Voit tarkistaa kypsyyden myös avaamalla kalaa varovasti viillon kohdalta. Kypsä kala on väriltään vielä hieman vaaleanpunertava.
- Purista kypsän kalan ja lisukkeiden päälle 1 appelsiinin mehu.
Vinkki Voit kokeilla kypsyvän kalan lämpöä lihalämpömittarilla kalan paksuimmasta kohdasta. Sen tulisi olla 42–50 astetta. Jos et käytä mittaria, avaa kalaa varovasti viillon kohdalta. Hieman vaaleanpunainen taimen on kypsää.