
Norjalainen graavilohi ja mätikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Taputtele lohifilee kuivaksi. Ripottele vajaa ruokalusikallinen suolaa nahkapuolelle. Käännä lohi. Ripottele loppu suola lihapuolelle. Levitä suola siten, että ohuempaan kohtaan tulee vähemmän suolaa. Lisää päälle sokeri, pippuri ja tillinoksat.
-
Kääri lohi leivinpaperiin ja kietaise sen jälkeen folioon. Nosta lohi vadilla tai tarjottimella jääkaappiin lihapuoli ylöspäin. Laita päälle kevyt paino päälle. Anna maustua vähintään vuorokausi.
-
Valmista mätikastike tarjoilupäivänä. Raasta sitruunan kuori hienoksi ja purista mehu. Hienonna yrtit. Yhdistä ranskankerma, majoneesi ja sitruunamehu. Kääntele joukkoon kuoriraaste, yrtit, suola, pippuri ja mäti. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.
-
Pyyhi lohen pinnalta mausteet pois. Leikkaa lohi ohuenohuiksi viipaleiksi ja nosta tarjoiluvadille. Viimeistele sitruunankuorella, versoilla ja kukilla. Tarjoa mätikastikkeen kanssa.