Junior MasterChef on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.

Junior MasterChefin voittaja-annos! Otto valmisti finaalissa kosteaa kantarelli-tryffelirisottoa, jonka kanssa hän tarjoili paistettua siikaa. Rapeat parmesaanikeksit ja paahdetut palsternakat viimeistelivät annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
n. 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oton tryffelirisotto ja paistettu siika

Ainekset

Parmesaanikeksit
100
g
parmesaania
Risotto
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
0,5
dl
oliiviöljyä ja pari tippaa tryffeliöljyä
2
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä
4
dl
kuumaa kasvislientä
mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
kourallinen kantarelleja
nokare voita
2
tl
mascarponea
1
dl
murennettuja parmesaanikeksejä
Tryffelisitrusvaahto
2
dl
kuohukermaa
1
sitruunan raastettu kuori
1
limen raastettu kuori
pari tippaa tryffeliöljyä
nokare voita
2
rkl
sitruunan mehua
suolaa
Siika
2
siikafilettä
tryffeliöljyä, voita ja rypsiöljyä
sitruunan mehua ja suolaa maustamiseen
Tryffelipaahdetut palsternakat
1
palsternakka
1
tl
tryffeliöljyä ja voita
tuoretta timjamia
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin parmesaanikeksit. Lämmitä uuni 195 asteeseen. Raasta parmesaani levyksi leivinpaperin päälle. Paista noin 15 min, kunnes levy on kullanruskea. Paloittele tai murenna jäähtyneenä.
  2. Tee tryffelisitrusvaahto. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja tarkista maku. Anna vaahdon tasaantua jääkaapissa vähintään 30 min.
  3. Valmista tryffelipaahdetut palsternakat. Kuori ja viipaloi palsternakka ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Lisää viipaleet, timajmi ja suola. Paista noin viisi minuuttia välillä käännellen, kunnes palsternakkaviipaleet ovat kauniin kullanruskeita.
  4. Tee seuraavaksi risotto. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta sitruunan kuori. Kuullota niitä oliivi- ja tryffeliöljyssä. Lisää riisi ja kuullota myös sitä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviiniä ja kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan välillä sekoitellen. Lisää uusi kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin. Mausta mustapippurilla ja sitruunankuorella ensimmäisen imeytymisen jälkeen. Riisi kypsyy noin 17 minuutissa.
  5. Lisää 10 minuutin kohdalla paloitellut kantarellit. Lopuksi lisää voi ja mascarpone. Tarkista maku ja lisää sekaan murennetut parmesaanikeksit.
  6. Valmista viimeisenä siika. Paloittele fileet muutamaan osaan. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Paista kaloja pannulla ensin nahkapuolelta kovalla lämmöllä kahden minuutin ajan ja sitten keskilämmöllä toiselta puolelta toiset kaksi minuuttia.
  7. Mausta kalat paistamisen jälkeen suolalla ja sitruunan mehulla. Kokoa annokset ja koristele yrteillä ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Katkarapusalaatti tuo yhteen herkullisia ja raikkaita Aasian makuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen katkarapusalaatti

Ainekset

2
pientä pomeloa
1
salottisipuli
2
rkl
limettimehua
4
rkl
kookoslastuja tai 3 rkl kookoshiutaleita
4
rkl
suolapähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
3
rkl
rypsiöljyä
20
raakaa jättiravunpyrstöä (ASC)
4
oksaa minttua
4
oksaa thaibasilikaa
(limettiä viipaleina)
KASTIKE
1
punainen chilipalko
2
rkl
limettimehua
1
rkl
sokeria
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Viipaloi chili. Poista siemenet halutessasi. Purista limettimehu. Yhdistä chili, sokeri, limettimehu ja kalakastike. Laita hetkeksi sivuun.

  2. Leikkaa pomelo kalvottomiksi lohkoiksi. Murra lohkot pienemmiksi paloiksi.

  3. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita se maustumaan limettimehuun siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

  4. Paahda kookoslastuihin kaunis väri kuivalla, kuumalla pannulla. Varo polttamasta lastuja. Murskaa suolapähkinät.

  5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Lämmitä öljy pannussa. Lisää valkosipulit ja chili. Paista hetki. Lisää ravut ja paista ne kypsiksi.

  6. Yhdistä ravut, pomelot, sipuli nesteineen ja kastike. Viimeistele yrteillä, kookoslastuilla ja pähkinöillä. Koristele halutessasi limettiviipaleilla.

Vinkki Lisää salaattiin halutessasi kasviksia ohuina paloina, kuten porkkanaa, retiisiä tai kurkkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun arkicurryn kypsentää kattilan sijaan uunissa annoskulhoissa, eivät kalapalat pääse hajoamaan sekoittelusta. Raikas kurkkuraita viilentää curryn makuja sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-kalacurry

Ainekset

n. 500
g
kalakuutioita (pakaste, esim. seitikuutiot MSC)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
½
tl
suolaa
dl
kookosmaitoa (extra smooth)
2
dl
tomaattimurskaa
1
tl
fariinisokeria
2
tl
kalakastiketta
KURKKURAITA
1
dl
kurkkua raastettuna
¼
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
juustokuminaa
¼
tl
chilihiutaleita
2
tl
limetinmehua
1
rkl
minttua hienonnettuna
LISÄKSI
4
dl
basmatiriisiä
1
limetti lohkoina

Työvaiheet

  1. Jaa jäiset kalakuutiot ja tomaatit neljään, uuninkestävään annosvuokaan.

  2. Hienonna valkosipulit kulhoon. Sekoita öljy, currytahna ja suola joukkoon. Jaa seos vuokiin ja kääntele niin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Sekoita kookosmaito, tomaattimurska, sokeri ja kalakastike keskenään. Nosta vuoat uunista ja jaa kastike päälle. Nosta vuoat takaisin uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kastike kuplii reunoilta.

  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Raasta kurkku ja sekoita suola raasteeseen. Puristele raasteesta irtoava neste pois. Lisää loput kurkkuraitan ainekset.

  6. Tarjoa kalacurry riisin, kurkkuraitan ja limetinlohkojen kanssa.

Kommentit (2)

Raakaa seitiä

Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.

Vierailija

Tuli taivaallista! Tein yhdessä vuoassa, tuplamäärän, kiertoilmauunissa ja kaikki toimi erinomaisesti juuri ohjeen mukaan.