Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
15:18 | 1.3.2021

Paistetut kalafileet ja italialainen tomaattikastike

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Selina Vienola ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Paistettujen kalafileiden seuraan sopii kylmä ja raikas tomaattikastike, joka saa makunsa oliiveista ja kapriksista.

Kuhaa, siikaa vai ahvenia? Päivän kala tulee usein päätettyä vasta kalatiskillä. Valitset kaloista minkä tahansa, yksi kastike sopii kaikille.

Oheisessa ohjeessa tuoreet tomaatit kaltataan eli niistä poistetaan kuoret, jonka jälkeen tomaatit ovat valmiita kuutioitaviksi. Kalttaaminen ei ole lainkaan vaikeaa: tomaattien pintaan leikataan ristiviilto, jonka jälkeen ne lasketaan lusikalla hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori rullautuu kauniisti tomaatin päältä, jolloin se on helppo vetäistä irti.

Kuorituista tomaateista kuutioimalla valmistettu kastike on rakenteeltaan miellyttävä. Raikkaan tomaatin makuun sopivat suolaiset kaprikset ja oliivit sekä tuore oregano.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + kastikkeen maustuminen 30 min
Helppo

Paistetut kalafileet ja italialainen tomaattikastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Italialainen tomaattikastike
3
isoa tomaattia
4–8
mustaa oliivia
1
rkl
kapriksia
½
ruukkua
tuoretta oreganoa
1
rkl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Paistetut kalafileet
600
g
ahven- tai kuhafileitä
1
tl
suolaa
4
rkl
rypsiöljyä

Vaiheet

  1. Laita vettä kiehumaan pieneen kattilaan. Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin minuutiksi, nosta lautaselle ja kuori. Halkaise tomaatit, kaavi pois siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.

  2. Hienonna oliivit ja kaprikset. Riivi oreganon lehdet varresta.

  3. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Anna tekeytyä vähintään 30 minuuttia.

  4. Pyyhi kalafileet kuivaksi ja mausta suolalla.

  5. Kuumenna öljy pannussa. Laita fileet pannuun ja paista rapeaksi 2–4 minuuttia riippuen kalafileiden paksuudesta. Huljuttele öljyä fileiden päälle lastalla. Käännä fileet ja paista vielä 1 minuutti.

  6. Laita fileet tarjoilulautaselle ja annostele päälle tomaattikastiketta.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
päivän katiska
paistetut kalafileet
tomaattikastike

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini