
Paistettujen kalafileiden seuraan sopii kylmä ja raikas tomaattikastike, joka saa makunsa oliiveista ja kapriksista.
Kuhaa, siikaa vai ahvenia? Päivän kala tulee usein päätettyä vasta kalatiskillä. Valitset kaloista minkä tahansa, yksi kastike sopii kaikille.
Oheisessa ohjeessa tuoreet tomaatit kaltataan eli niistä poistetaan kuoret, jonka jälkeen tomaatit ovat valmiita kuutioitaviksi. Kalttaaminen ei ole lainkaan vaikeaa: tomaattien pintaan leikataan ristiviilto, jonka jälkeen ne lasketaan lusikalla hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori rullautuu kauniisti tomaatin päältä, jolloin se on helppo vetäistä irti.
Kuorituista tomaateista kuutioimalla valmistettu kastike on rakenteeltaan miellyttävä. Raikkaan tomaatin makuun sopivat suolaiset kaprikset ja oliivit sekä tuore oregano.
Paistetut kalafileet ja italialainen tomaattikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita vettä kiehumaan pieneen kattilaan. Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin minuutiksi, nosta lautaselle ja kuori. Halkaise tomaatit, kaavi pois siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
-
Hienonna oliivit ja kaprikset. Riivi oreganon lehdet varresta.
-
Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Anna tekeytyä vähintään 30 minuuttia.
-
Pyyhi kalafileet kuivaksi ja mausta suolalla.
-
Kuumenna öljy pannussa. Laita fileet pannuun ja paista rapeaksi 2–4 minuuttia riippuen kalafileiden paksuudesta. Huljuttele öljyä fileiden päälle lastalla. Käännä fileet ja paista vielä 1 minuutti.
-
Laita fileet tarjoilulautaselle ja annostele päälle tomaattikastiketta.
epäsiisti ja suttuinen kuva.
ensisilmäyksellä näyttää pizzaslicelta, mutta tekstin mukaan onkin kalaa ja vielä
jopa aika kuivan näköistä.