Kun maustat kalaa, suolan korvaajina toimivat esimerkiksi sitruunan hapokkuus, piparjuuri ja tuoreet yrtit.
Piparjuuri-uunilohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi.
-
Hienonna tilli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Soseuta maustetahnan ainekset sauvasekoittimella. Levitä seos kalapalojen pinnalle. Anna kalan maustua sillä aikaa, kun pilkot ja esikypsennät tomaatit.
-
Huuhtele tomaatit ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita ne ja öljy matalaan uunivuokaan. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
-
Aseta kalapalat vuokaan tomaattien päälle. Kypsennä vielä 20–25 minuuttia, kalapalojen paksuudesta riippuen.
-
Tarjoa lohi esimerkiksi perunamuusin kanssa.
VINKKI Kokeile piparjuuri-tilli-tahnaa myös nieriän, kuhan, siian tai ahvenen ja silakoiden maustamiseen.