Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Kuorruta kuha rapeaksi ja paista uunissa ilman käryä. Tee kalan rinnalle yrttejä pullisteleva perunamurske.

Viinisuositus: Haluatko annoksesta täydellisen? Kaada lasiin seuraksi grüner veltlineriä. Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2018, 18,99 e, on ihanan mineraalinen ja pikkuisen pippurinen valkoviini, jonka rapsakkuus piristää kokonaisuutta kuin sitruuna ikään. Vaihtoehtona on huipputuottajan raikas ja nuori Loimer Lois Grüner Veltliner 2020,15,98 e. Tällä viinillä on mainio hinta-laatusuhde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pistaasikuorrutettu kala ja vihreä perunamurske

Ainekset

Pistaasikala
600
g
kuhaa tai siikaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
dl
pistaaseja rouhittuna
1
ruukku lehtipersiljaa
3
dl
pankojauhoja
dl
turkkilaista jogurttia
Vihreä perunamurske
800
g
perunoita (kiinteää lajiketta)
1
dl
kirkastettua voita (ohje alla)
100
g
(pakaste)herneitä
1
sitruuna
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese ja kuori perunat. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) noin 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Tee kirkastettu voi (ohje alla) ja valmistele kala sillä aikaa.

  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pyyhi kala talouspaperilla. Nypi fileestä ruodot pois tai tee veitsellä viilto ruotorivin molemmille puolille ja poista fileestä ohut kiilamainen pala ruotoineen. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

  3. Rouhi pistaasit ja hienonna lehtipersilja. Sekoita ne lautasella pankojauhoihin. Mittaa jogurtti toiselle lautaselle.

  4. Kääntele kalafileet jogurtissa ja sen jälkeen panko-pistaasiseoksessa. Laita kalat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista uunissa noin 12 minuuttia.

  5. Jatka sillä aikaa perunamurskeen valmistusta. Keitä herneitä vähässä vedessä noin 2 minuuttia. Valuta ne siivilässä. Ruskista kirkastettua voita pienessä kattilassa, kunnes se saa kauniin kullanruskean värin ja tuoksuu pähkinäiseltä. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit.

  6. Murskaa perunat ja herneet survimella. Sekoita paahteinen voi, sitruunan mehu ja kuori, yrtit, suola ja pippuri perunamurskeeseen. Tarjoa pistaasikalan kanssa.

Näin teet kirkastetun voin

Työvaiheet

  1. Mittaa 140 grammaa voita pieneen kattilaan. Sulata voi miedolla lämmöllä ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna vaalean heran laskeutua kattilan pohjalle ja kaada kirkas osa varovasti toiseen astiaan. 140 grammasta voita tulee noin 1 desilitra (100 grammaa) kirkastettua voita.

Kommentit (1)

Jap-73

Herkullinen.
Kuorrutetta voisi riittää 2/3 osaa ohjeesta.
Omaan makuun puolikas sitruuna voisi myös riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Helpot kalapihvit maistuvat lapsillekin. Maku on lempeä, eikä yhden yhtä ruotoa löydy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipihvit

Ainekset

1
pkt (280 g)
kirjolohen jauhelihaa (Saimaan tuore)
1
dl
kermaviiliä
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
pieni sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
tilliä silputtuna
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
½
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Yhdistä kalaan kermaviili, korppujauho ja muna.
  2. Pilko sipuli. Kuullota öljyssä.
  3. Silppua tilli. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Kuumenna voita pannulla. Nosta lusikalla murekkeesta nokareita pannulle ja painele pihveiksi. Paista muutama minuutti per puoli. Tarjoa kalapihvit uusien perunoiden tai muusin kanssa. Rouskuva lisuke tulee naposteluporkkanoista.