
Pistaasikuorrutetut sinisimpukat
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista ensin simpukat. Harjaa ne kevyesti juuresharjalla valuvan kylmän veden alla. Poista kaikki rikkinäiset simpukat. Jos kuori on vielä pesun jälkeen auki, koputtele simpukkaa varovaisesti pöytää vasten. Jos simpukka ei sulkeudu, heitä se pois.
-
Valmista kuorrutus. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Rouhi pistaasit. Paahda pistaasirouhetta halutessasi kevyesti kuumalla, kuivalla pannulla noin 2 minuuttia ja anna jäähtyä. Hienonna lehtipersilja. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista sitruunamehu. Yhdistä kuorrutuksen ainekset keskenään.
-
Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä voissa kattilassa 5 minuuttia. Lisää viini ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää simpukat voimakkaasti kiehuvaan liemeen. Peitä kannella ja keitä 3–5 minuuttia. Ravistele kattilaa muutaman kerran keittämisen aikana. Heitä pois kaikki avautumattomat simpukat.
-
Siivilöi liemi talteen. Annostele simpukat lautasille. Kuorruta ne ennen tarjoilua.
Vinkki Voit korvata osan viinistä kalaliemellä. Ota liemi simpukoiden kypsennyksen jälkeen talteen ja käytä esimerkiksi risoton valmistukseen.