Ranskalaisten kotien sunnuntaiklassikko muodostuu herkullisesta liemestä ja isoista sattumista. Tällä kertaa liemen ja kasvisten joukkoon leikataan kokonaisen kuhan "kyljyksiä".
Pot au feu kuhasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Pyyhi kala puhtaaksi talouspaperilla. Leikkaa pää irti ja poista tarvittaessa kidukset. Leikkaa kala noin 3 cm:n paksuisiksi kyljyksiksi. Laita kyljykset ja kuhan pää jääkaappiin odottamaan.
-
Pese ja keitä perunat kuorineen napakan kypsiksi, 8–10 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
-
Laita kalaliemi isoon kattilaan ja lisää kuhan pää. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua hiljaa poristen osittain kannella peitettynä noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle kertynyt vaahto tarvittaessa lusikalla tai reikäkauhalla. Siirrä pää lautaselle jäähtymään.
-
Kuori porkkanat ja leikkaa ne pituussuunnassa neljään osaan. Leikkaa varsisellerit 5 cm:n paloiksi. Leikkaa fenkoli neljään lohkoon. Kuori ja viipaloi juuripersilja. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
-
Kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi ja lisää kattilaan porkkanat, selleri, fenkoli ja juuripersilja sekä laakerinlehdet. Keitä noin 7 minuuttia. Lisää sitten perunat ja purjoviipaleet. Kypsennä vielä 4 minuuttia.
-
Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää kalakyljykset. Ota kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna kuhakyljysten kypsyä liemessä noin 8 minuuttia tai kunnes liha irtoaa ruodoista.
-
Puhdista kuhan päästä poski- ja päälihat.
-
Laita kalakyljykset annospatoihin tai syville lautasille. Lisää kasvikset, kalan päästä irrottamasi lihat ja kaada kauhalla lientä päälle. Hienonna pinnalle ruohosipulia. Tarjoa sinapin ja raastetun piparjuuren kanssa.