Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 278 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kypsennä kala, perunat ja kasvikset yhdessä astiassa. Ranskalaistyylisen uunilohen maun viimeistelee valkosipulilla ja sardelleilla maustettu yrttikastike. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen uunilohi

Ainekset

800
g
uusia perunoita tai kesäperunoita (pieniä)
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
600
g
lohifileetä fileen paksummasta päästä
200
g
vihreitä papuja
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
2
limettiä tai 1 sitruuna
Sardelli-yrttikastike
2
valkosipulinkynttä
2
sardellifileetä
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
minttua tai lehtipersiljaa
1
rkl
limetti- tai sitruunamehua
1/3
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
n. ¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat ja paloittele ne tarvittaessa. Yhdistä öljy ja mausteet kulhossa. Ota puolet seoksesta erikseen. Laita perunat kulhoon ja sekoita mausteöljyn kanssa. Kumoa leivinpaperille uunipellille ja paista uunissa perunoiden koosta riippuen 10–15 minuuttia.

  2. Lisää lohi, huuhdellut pavut, tomaatit ja oliivit pellille. Valuta loppu mausteöljy niille. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista 15–20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää mutta vielä lohkeavan pehmeää. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Lohi on mehevää 42-asteisena. Kypsemmän kalan ystävät paistavat lohen 58-asteiseksi. Purista limetti- tai sitruunamehua lohelle.

  3. Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Soseuta kaikki kastikkeen aineet tahnaksi.

  4. Valuta hieman kastiketta kypsän kalan ja kasvisten päälle ja laita loppu tarjolle.

Kommentit (4)

Millamillajne

Hyvää ja helppotekoista ruokaa. Laitoin sitruunaa, limetin maku voi mielestäni joskus tuntua synteettiseltä. Kotona oli iso nippu tilliä. Korvasin sillä nuo yrtit ja hyvää tuli.

Vierailija

Ohjeen kypsennysajat eivät riittäneet perunoille ja pavuille.

Vierailija

Kiitos asiallisesta ja toteuttamiskelpoisesta reseptistä.

Vierailija

Todella hyvä ja helppo resepti. Tuli vakiokäyttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Carbonara-henkisessä pastassa käytetään valmiiksi pestyjä, patavalmiita simpukoita. Ruokaan tulee makua ja rakennetta simpukoiden ja pastan keitinliemistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Simpukka-carbonarapasta

Ainekset

1
kg
tuoreita, patavalmiita sinisimpukoita
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
dl
valkoviiniä
3
persiljanoksaa
dl
vettä
Lisäksi
400
g
spagettia
1+1
dl
parmesaanijuustoa raasteena
2
keltuaista
1
dl
simpukoiden keitinlientä
1
dl
pastan keitinvettä
½
tl
mustapippuria
1–2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele simpukat kylmällä vedellä ja heitä rikkoutuneet yksilöt pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista niitä voissa, laakeassa kattilassa pari minuuttia. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää persiljanoksat ja vesi, ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Kaada simpukat kattilaan ja anna kypsyä kuumimmalla teholla kansi kiinni 4–5 minuuttia. Nosta simpukat reikäkauhalla jäähtymään laakeaan kulhoon. Jätä liemi liedelle ja pidä se kuumana matalalla lämmöllä. Irrota simpukoista lihat talteen.

  2. Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä).

  3. Raasta parmesaani. Riko keltuaiset kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kaada kuumaa simpukkalientä ja pastan keitinvettä keltuaisten joukkoon. Lisää desi parmesaania sekoittaen. Kaada seos kuuman pastan joukkoon, lisää mausteet ja sekoita. Tarjoa loppu parmesaani pastan pinnalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerista tulee mäiskyä, kun se litataan lihanuijalla ennen uuniin menoa. Valmistustavan ansiosta kokonainen broileri kypsyy kuumassa uunissa jopa puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mäiskybroileri ja juustomuusi

Ainekset

1
kokonainen broileri
Maustetahna
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
25
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
8
salottisipulia
2
valkosipulia
2
rkl
oliiviöljyä
Juustomuusi
800
g
jauhoisia perunoita
1
dl
perunoiden keitinvettä
dl
gruyère-juustoa raasteena
2
rkl
voita
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Hienonna valkosipuli ja rosmariini kulhoon. Lisää voi, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita.

  3. Laita broileri työlaudalle ja lyö sitä rintarangan kohdalta muutaman kerran lihanuijalla, niin että ranka antaa periksi ja lintu aukeaa littanammaksi, perhosen muotoon. Hiero maustetahna kauttaaltaan linnun vatsa- ja nahkapuolelle. Nosta broileri leivinpaperin päälle pellille.

  4. Kuori sipulit ja puolita valkosipulit pellille broilerin ympärille. Pirskottele öljyä sipuleille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista broilerin kypsyys tikulla. Jos reiästä tuleva neste on kirkasta, lintu on kypsä.

  5. Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvettä talteen runsas desi ja kaada loput pois. Raasta juusto. Vatkaa perunat muusiksi sähkövatkaimen pienimmällä teholla ja lisää joukkoon voi, keitinvettä ja juustoraaste. Vatkaa tasaiseksi. Tarkista suola.

  6. Purista paahdetut valkosipulit lautaselle broilerin ja muusin seuraan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Eero Ritala ja Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Peruna pizzassa vaikutti Eero Ritalan mielestä järjettömältä ajatukselta, kunnes hän maistoi herkkua ensimmäisen kerran. Tästä pizzasta tuli kuitenkin näyttelijän bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 levypizza
Valmistusaika
40 min + kohotus 48 h ja kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-suppispizza

Ainekset

500
g
00-jauhoja
3 ½
dl
kylmää vettä
3
g (noin 1 tl)
kuivahiivaa
10
g (noin 2 tl)
hienoa merisuolaa
10
g (noin 1 ½ rkl)
oliiviöljyä
Täyte
6–8
perunaa
5
dl
esikäsiteltyjä metsäsieniä (esimerkiksi suppilovahveroita)
3
rosmariinin oksaa
1
tl + 1 tl
sormisuolaa
½
tl + ½ tl
rouhittua mustapippuria
noin 4
rkl
oliiviöljyä sienten paistamiseen ja pizzan päälle
Päälle
¼
ruukkua
tuoretta timjamia
½
sitruunan keltainen kuoriraaste
1
dl
kasvipohjaista turkkilaista jogurttia (Oatlyn Havregurt turkkilainen)

Työvaiheet

  1. Ota tilkka vettä sivuun (3 ½ dl:sta) ja sekoita siihen suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja kaada yleiskoneen kulhoon. Kaada vesi joukkoon ja vaivaa hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia.

  2. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin. Lisää oliiviöljy ja vaivaa, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Vaivaa lopuksi maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää.

  3. Sulje taikina ilmatiiviiseen astiaan ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Ota taikina jääkaapista ja muotoile varovasti palloiksi. Laita pallot toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin. Ota kohonneet pallot jääkaapista ja anna lämmetä omassa rasiassaan pari tuntia ennen käsittelyä.

  4. Öljyä uunipelti. Ota taikina kohoamisastioista varoen, käytä apuna jauhoja ja lastaa. Siirrä taikina jauhotetulle tasolle ja painele litteäksi sormien avulla, nosta välillä ilmaan, jotta taikina ei tarraa alustaan. Siirrä öljytylle uunipellille ja levitä sormien avulla koko uunipellille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

  5. Tee täyte. Kuori tai harjaa perunat ja leikkaa niistä mandoliinilla ohuita viipaleita. Kuivaa ne. Lorauta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria ja paahda niitä hetki uunissa tai pannulla. Paista suppilovahverot öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Lorauta pizzapohjan päälle oliiviöljyä ja laita noin 300 asteiseen uuniin 5 minuutiksi. Levitä päälle perunaviipaleet, mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja rosmariinilla. Laita päälle maustetut sienet. Laita takaisin uuniin vielä noin 5 minuutiksi.

  7. Ripottele kuuman pizzan päälle timjamin lehtiä, lusikoi jogurttia ja raasta sitruunankuorta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tacoja pohjoiseen tyyliin. Paista kuhat rapeiksi ja ryyditä herkku mummonkurkkusalsalla ja piparjuurijogurtilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 pientä annosta
Valmistusaika
45 min + tortillat 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suomalaiset rieskatacot

Ainekset

8
rieskatortillaa (ohje alla)
Mummonkurkkusalsa
6
rkl
vettä
4
rkl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
kurkku
1
salottisipuli
Piparjuurikastike
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
raastettua piparjuurta
1
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
Leivitetty kala
600
g
vaaleaa kalafileetä (esim. kuhaa)
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
n. 3
dl
pankojauhoja
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen
salaattia tai versoja
sitruunaa ja tilliä

Työvaiheet

  1. Tee mummonkurkkusalsa. Mittaa vesi, sokeri, etikka ja suola kattilaan. Kiehauta seos. Anna jäähtyä. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kurkut ja sipulit liemeen ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

  2. Tee piparjuurikastike. Mausta jogurtti raastetulla piparjuurella, sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla.

  3. Leivo ja paista rieskatortillat.

  4. Valmista kalat. Leikkaa fileet nahattomiksi paloiksi ja poista ruodot tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Mittaa vehnäjauhot laakealle lautaselle. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Laita pankojauhot kolmannelle lautaselle. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja painele lopuksi pankojauhoissa. Paista kalat öljyssä pannussa, muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

  5. Valuta mummonkurkkusalsa liemestään. Lado rieskalle kalaa, kurkkusalsaa ja kastiketta. Viimeistele salaatilla. Pirskota päälle sitruunamehua ja lisää halutessasi tilliä.

Rieskatortillat

Ainekset

dl
maitoa, kaurajuomaa tai vettä
6
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
(kirkastettua voita)

Työvaiheet

  1. Mittaa maito, jauhot ja suola kulhoon. Lisää öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

  2. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 8–10 palaan. Pyöräytä palloiksi ja kauli ohuiksi lätyiksi. Peitä keittiöpyyhkeellä.

  3. Paista rieskatortilloja kuumassa pannussa ilman rasvaa noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Voit paistaa kahdella pannulla samanaikaisesti, niin työ sujuu nopeammin. Laita paistetut tortillat liinan alle, niin ne pysyvät pehmeinä. Halutessasi voit sipaista vastapaistetuille rieskatortilloille kirkastettua voita.

Vinkki! Tortillat voi pakastaa. Laita väleihin palat leivinpaperia, niin irrottaminen sujuu helpommin. Tortillat säilyvät pakastimessa muutaman kuukauden.

Kommentit (0)