Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Sami Repo

Burritto reseptejä löytyy paljon ja tästä löytyy erittäin kova haastaja niiden rinnalle! Nauti nachojen kanssa.

Kun proteiinina käytetään rapuja, burritosta tulee raikas. Voit myös käyttää possua tai kanaa rapujen tilalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
40 min + täytteiden valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Rapuburrito

Ainekset

6
isoa vehnätortillaa
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
1
tlk
(285 g) keitettyjä musta- tai pintopapuja
Marinoidut jättiravut
200
g
jättikatkarapuja
1
valkosipulinkynsi
1/2
limetin mehu
1/2
ruukkua korianteria
1/4
tl
suolaa
Lisäksi
cremaa tai ranskankermaa, pico de galloa, salsaa, guacamolea

Työvaiheet

  1. Sulata ravut, paloittele ne muutamaan osaan ja laita kulhoon. Purista valkosipuli ja limetti joukkoon. Hienonna joukkoon myös korianteri. Lisää suola. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  2. Tee salsa, crema, pico de gallo ja guacamole (ks. ohjeet alla).
  3. Keitä riisi. Huuhtele pavut juoksevalla vedellä siivilässä ja lämmitä ne kattilassa.
  4. Levitä täytteitä tortillan keskelle. Taita kaksi sivua keskelle ja rullaa burrito tiiviisti folioon. Tarjoa nachojen kanssa.

Crema

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
1
rkl
piimää
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Desinfioi lasipurkki ja sen kansi keittämällä niitä vedessä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuivua.
  2. Lämmitä kerma 40 asteeseen. Kaada kerma ja piimä purkkiin, sekoita. Sulje kansi löysästi, jotta seos saa ilmaa.
  3. Laita purkki lämpimään paikkaan (esim. patterin viereen) noin 12 tunniksi tai kunnes seos on jogurtin paksuista. Koostumus tukevoituu vielä jääkaapissa.
  4. Lisää suola, sekoita ja siirrä jääkaappiin. Crema säilyy viikon.

Salsa

Ainekset

1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
500
g
tomaattia
1/2
ruukkua korianteria
1
limetin mehu
1
rkl
(ruoko)sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4 - 1/2
tl
kuivattua meksikolaista chiliä tai chipotlejauhetta
1/4
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Lohko sipuli ja valkosipuli teho-sekoittimeen ja soseuta karkeaksi. Kuullota sipuliseosta öljyssä pari minuuttia ja siirrä pannu sivuun.
  2. Lohko tomaatit ja korianteri varsineen tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja soseuta karkeaksi.
  3. Lisää seos pannuun. Keitä matalalla lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes salsa paksuuntuu hieman. Laita salsa jääkaappiin.

Pico de gallo

Ainekset

500
g
luumutomaatteja
1/2
punasipulia
1/2
ruukkua korianteria
1
jalapeño-chili
1
limetin mehu
1/4 - 1/2
tl
suolaa
1/4
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit ja valuta neste siivilässä. Laita valutetut tomaatit kulhoon. Hienonna sipuli, korianteri ja jalapeño ilman siemeniä joukkoon. Purista mukaan limetti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valuta irronnut neste ennen pico de gallon tarjoamista.

Guacamole

Ainekset

3
avokadoa
1
limetin mehu
1/2
ruukkua korianteria
1
valkosipulinkynsi
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Muusaa avokadot kulhossa. Purista limetin mehu ja hienonna korianteri ja valkosipuli joukkoon.
  2. Lisää suola ja pippuri ja sekoita.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Granaattiomena ja piparjuuritahna antavat graavatulle lohelle upean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 minuuttia + 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenagraavattu lohi

Ainekset

600
g
lohifileetä
2
tl
roseepippureita
2
rkl
karkeaa merisuolaa
1
rkl
sokeria
2
dl
granaattiomenan siemeniä
4
rkl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Nypi lohesta ruodot. Puolita filee pitkittäin tai poikittain. Rouhi roseepippurit karkeasti. Ripottele pippuri, suola ja sokeri kalan lihapuolelle.
  2. Irrota granaattiomenasta siemenet kulhoon. Murskaa osa siemenistä esimerkiksi perunasurvimella. Sekoita piparjuuri joukkoon. Levitä seos fileepaloille ja paina kalapalat yhteen lihaisat puolet vastakkain.
  3. Kääri kala tiiviisti kelmuun ja anna graavautua pienen painon alla jääkaapissa vuorokausi.
  4. Pyyhi mausteet kalan pinnalta ja leikkaa ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Nämä lusikkaleivät sulavat suussa ja ovat helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 45 - 50
Valmistusaika
n. 1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suussa sulavat lusikkaleivät

Ainekset

350
g
voita
1,76
dl
sokeria
7,7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa tai tav. suolaa 1/4 tl
vadelmamarmeladia tai muuta hilloa.

Työvaiheet

Laita uuni 175 asteeseen. Vatkaa, mikrossa vähän sulatettu voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voisokeriseokseen, tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopealusikat. Ota lusikkaan taikinaa, älä painele sitä liikaa ja anna jäädä aika kukkuraiseksi taikina lusikan keskelle. Ota sitten lusikasta niin, että saat hyvin leivinpaperin päälle lusikan sileä puoli ylöspäin, jätä yksi sentti väliä. Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmästä taikinasta on helppoa muotoilla lusikkaleivän puolikkaat. Paista 175 asteessa noin 12 - 14 minuuttia, älä päästä palamaan, jos alkavat tummua ota heti pois uunista ja vedä leivinpaperin avulla pois pelliltä. Mieluummin saavat jäädä vähän vaaleiksi. Kun lusikkaleivän puolikkaat ovat vähän jäähtyneet, voitele toinen puolikas hipaisemalla hillolla. Pyöritä lopuksi hienossa kidesokerissa. Muista ottaa ajoissa lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, osan voi säilyttää jääkaapissa ja loput pakastaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiehen kalaleipä

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400
g
punakampelafileitä
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
8
tl
voita
4
salaatinlehteä
4
tillinoksaa
(vesikrassia)
4
sitruunanlohkoa
Rapusalaatti
1
prk (165 g/110 g)
kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1
pieni salottisipuli
n. ¾
dl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
piparjuurta raastettuna
3–4
tippaa Tabascoa
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
  2. Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
  3. Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.

Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.

Kommentit (2)

Vierailija

mitä hemmetin sormisuolaa???

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Kullanhohtoinen inkivääri-omenaglögi toivottaa vieraat tervetulleiksi joulunviettoon. Voit tarjota glögin alkoholittomana tai valkoviinillä terästettynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääri-omenaglögi

Ainekset

2
l
omenamehua
4
cm:n
pala inkivääriä
2
kanelitankoa
½
rkl
kokonaisia maustepippureita
2
tl
kokonaisia neilikoita
(ruokosokeria)
(4 dl kuivaa valkoviiniä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna omenamehu kattilassa.
  2. Paloittele inkivääri. Lisää omenamehun joukkoon inkivääri, kanelitangot, pippurit ja neilikat.
  3. Hauduta glögiä kannen alla vähintään tunti. Maista ja lisää tarvittaessa ruokosokeria.
  4. Siivilöi glögi ja lisää halutessasi joukkoon valkoviini.

Kommentit (0)