Tarjoa katkaraputartar rapeaksi paahdetun juurileivän kanssa.
Raputartar Berliinistä
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita pikkelöidyn kyssäkaalin valmistuksesta. Höylää kaali lastuiksi madoliinilla tai leikkaa ohuesti veitsellä. Sekoita etikka, vesi ja sokeri yhteen ja kaada kaalin joukkoon. Jätä maustumaan vähintään tunniksi.
-
Pilko katkaravut. Purista sitruunasta mehu rapujen joukkoon. Lisää öljy. Jätä ravut maustumaan.
-
Murskaa mustapippurit ja sekoita ne suolan kanssa majoneesiin.
-
Valmista tilliöljy. Säästä muutama tillinoksa koristeluun. Laita loppu tilli tehosekoittimeen öljyn kanssa ja soseuta täydellä teholla. Sekoita tilli-öljy ja piimä yhteen.
-
Valuta katkaravut ja kaalilastut liemistään, jaa ne annoslautasille. Kaada päälle tilliöljy-piimää ja lisää pippurimajoneesia nokareina. Koristele annokset tillillä. Voit lisätä viimeistelyksi ohuita kurkkusiivuja ja marinoitua punasipulia.