Pyöräytä jouluhauki ja lohi pulliksi. Fifty-fifty on hyvä suhde, mutta voit vaihdella hauen ja lohen määrää makusi mukaan.
Ruotsalaiset kalapullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee pyörykät mielellään kahdesta kalasta, joista toinen on rasvaisempaa. Jauha kalat monitoimikoneella tai lihamyllyllä tasaiseksi seokseksi.
-
Kypsennä peruna tai ota se sivuun edelliseltä aterialta.
-
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota öljyssä kypsäksi, noin 5 minuuttia. Hienonna ruohosipuli ja raasta sitruunankuori. Vatkaa munien rakenne kulhossa. Kuori peruna ja raasta munan joukkoon. Lisää sipuli, ruohosipuli, korppujauhot ja kaprikset. Lisää jauhettu kala, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri. Anna vetäytyä viileässä 10 minuuttia.
-
Jos kypsennät pyörykät uunissa, kuumenna uuni 200-asteiseksi. Jos paistat ne pannussa, kuumenna siinä 1 rkl voita ja 1 rkl öljyä. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai ota massasta nokareita kahden lusikan avulla. Paista pyöryköitä pannussa 5 minuuttia tai uunissa noin 15 minuuttia.
-
Ripottele pyöryköille raastettua sitruunankuorta, hienonnettua tilliä ja ruohosipulia juuri ennen tarjoilua. Tarjoa osana kalapöytää, pastan tai muusin seuralaisena tai smörrebrödin päällyksenä.