Helppo patee tekeytyy tarjoilukuntoon kuin itsekseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-10
30 min + 1 t
Helppo
Savulohipatee
Ainesosat
600
g
kirjolohta fileenä
100
g
kylmäsavulohta
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
1
tl
sitruunapippuria
1/2-1
tl
suolaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus cayennepippuria
Koristeeksi
kirsikkatomaatteja
kapriksia
tilliä
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.
- Irrota fileestä nahka. Leikkaa filee kuutioiksi. Paloittele kylmäsavulohi. Lisää kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja jauha massa tasaiseksi. Jos sitruunapippurissa on suolaa, lisää suolaa vain puoli teelusikallista.
- Kumoa massa litran vetoiseen kakkuvuokaan. Laita uuniin reunallinen uunipannu, jossa on vettä. Nosta patee kypsymään vesihauteeseen noin 50 minuutiksi.
- Ota patee uunista ja kumoa jäähtyneenä. Koristele ennen tarjoilua tillillä, kapriksilla ja kirsikkatomaateilla.