Kylmäsavulohipullat pulahtavat fenkolilla maustettuun keittoon.
Savulohipyörykkäkeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa lohi nahattomaksi ja poista ruodot. Pilko lohi ja savukala pieniksi paloiksi.
-
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita kalat monitoimikoneen kulhoon ja jauha hienoksi tahnaksi. Anna koneen käydä täydellä teholla ja lisää keltuaiset ja ranskankerma.
-
Hienonna tilli ja purista sitruunan mehu, lisää ne kalapullataikinaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele se lopuksi kalaseokseen.
-
Kuumenna kattilassa vesi ja suola. Tee seoksesta kahden lusikan avulla pyöryköitä ja nosta ne hiljalleen kiehuvaan veteen muutamassa erässä. Kypsennä 10 minuuttia. Nosta pyörykät reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Säästä keitinvesi keittopohjaksi.
-
Pilko kasvikset ja laita ne keitinveteen. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää joukkoon voita ja tilliä. Laita kalapullat liemeen lämpenemään hetkeksi ennen keiton tarjoamista.