Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
8:00 | 24.6.2024

Savulohipyörykkäkeitto

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Kylmäsavulohipullat pulahtavat fenkolilla maustettuun keittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t
Helppo

Savulohipyörykkäkeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

SAVULOHIPYÖRYKÄT
400
g
lohta
150
g
kylmäsavulohta
2
kananmunaa
1
dl
ranskankermaa
1
dl
tuoretta tilliä
3
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
2
l
vettä
1
tl
suolaa
LIEMI
4
perunaa
1
porkkana
1
fenkoli
1
pieni purjo
2
l
kalapullalientä
25
g
voita
1
dl
tilliä

Vaiheet

  1. Leikkaa lohi nahattomaksi ja poista ruodot. Pilko lohi ja savukala pieniksi paloiksi.

  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita kalat monitoimikoneen kulhoon ja jauha hienoksi tahnaksi. Anna koneen käydä täydellä teholla ja lisää keltuaiset ja ranskankerma.

  3. Hienonna tilli ja purista sitruunan mehu, lisää ne kalapullataikinaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele se lopuksi kalaseokseen.

  5. Kuumenna kattilassa vesi ja suola. Tee seoksesta kahden lusikan avulla pyöryköitä ja nosta ne hiljalleen kiehuvaan veteen muutamassa erässä. Kypsennä 10 minuuttia. Nosta pyörykät reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Säästä keitinvesi keittopohjaksi.

  6. Pilko kasvikset ja laita ne keitinveteen. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää joukkoon voita ja tilliä. Laita kalapullat liemeen lämpenemään hetkeksi ennen keiton tarjoamista.

Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
keitot
Savulohi
lohipullat
pyörykkä

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini