Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
15:50 | 16.12.2014

Simpukat Rockefellerin tyyliin

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Anna Huovinen

Esikeitetyt pakastesimpukat takaavat nopean startin kokkailuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + kypsennys 20 min
Keskivaikea

Simpukat Rockefellerin tyyliin

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
esikeitettyjä vihersimpukoita puolikuoressa (n. 10 kpl/ruokailija, esim. Äyriäistukku)
1
banaanisalottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
varsisellerin varsi
1/2
fenkolia
1
rkl
öljyä
1
pss
(150 g) pakastepinaattia
1/2
dl
kuivaa kuohuviiniä
125
g
mozzarella di bufalaa
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
tabascoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
1
dl
raastettua parmesaania
2
rkl
hienonnettua tuoretta rakuunaa
1
dl
panko-korppujauhoja

Vaiheet

  1. Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna sipulit, selleri ja fenkoli erittäin pieniksi kuutioksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota vihanneskuutioita noin 5 minuuttia. Lisää pakastepinaatti ja kuohuviini. Kypsennä 5 minuuttia, niin että pinaatti sulaa.
  3. Laske lämpötilaa ja revi mozzarella paloiksi pannuun. Kypsennä vielä reilu 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja neste keittynyt kasaan.
  4. Nosta pannu liedeltä. Mausta sitruunamehulla, tabascolla, suolalla ja pippurilla.
  5. Raasta parmesaani ja hienonna rakuuna ja yhdistä ne korppujauhoihin.
  6. Aseta simpukat uunivuokaan tai pellille. Laita 1–2 rkl täytettä ja 1 rkl korppujauhoseosta jokaisen simpukan päälle. Voit valmistaa ruuan tähän asti jääkaappiin etukäteen.
  7. Gratinoi simpukoita 220-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Tarjoa simpukat Rockefellerin tapaan merisuolapediltä vähän jäähtyneinä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
gratinoidut simpukat
simpukka
Mia: Blanco
Päivän katiska
Kemut

Suosituimmat

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini