Esikeitetyt pakastesimpukat takaavat nopean startin kokkailuun.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + kypsennys 20 min
Keskivaikea
Simpukat Rockefellerin tyyliin
Ainesosat
1
kg
esikeitettyjä vihersimpukoita puolikuoressa (n. 10 kpl/ruokailija, esim. Äyriäistukku)
1
banaanisalottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
varsisellerin varsi
1/2
fenkolia
1
rkl
öljyä
1
pss
(150 g) pakastepinaattia
1/2
dl
kuivaa kuohuviiniä
125
g
mozzarella di bufalaa
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
tabascoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
1
dl
raastettua parmesaania
2
rkl
hienonnettua tuoretta rakuunaa
1
dl
panko-korppujauhoja
Vaiheet
- Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna sipulit, selleri ja fenkoli erittäin pieniksi kuutioksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota vihanneskuutioita noin 5 minuuttia. Lisää pakastepinaatti ja kuohuviini. Kypsennä 5 minuuttia, niin että pinaatti sulaa.
- Laske lämpötilaa ja revi mozzarella paloiksi pannuun. Kypsennä vielä reilu 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja neste keittynyt kasaan.
- Nosta pannu liedeltä. Mausta sitruunamehulla, tabascolla, suolalla ja pippurilla.
- Raasta parmesaani ja hienonna rakuuna ja yhdistä ne korppujauhoihin.
- Aseta simpukat uunivuokaan tai pellille. Laita 1–2 rkl täytettä ja 1 rkl korppujauhoseosta jokaisen simpukan päälle. Voit valmistaa ruuan tähän asti jääkaappiin etukäteen.
- Gratinoi simpukoita 220-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Tarjoa simpukat Rockefellerin tapaan merisuolapediltä vähän jäähtyneinä.