
Ruokabloggaaja Selina Vienola antoi ihanan simpukkareseptinsä Glorian ruoka & viinille.
Simpukat sitruunaruoho-siideriliemessä
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja puhdista simpukat huolellisesti. Leikkaa simpukoiden parrat pois saksilla. Tarkista samalla, että kaikki simpukat ovat kiinni tai niiden kuori sulkeutuu kun simpukkaa kopauttaa kevyesti. Heitä pois simpukat, joiden kuori ei sulkeudu.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista sitruunaruohoista uloin kerros ja leikkaa pois myös kuivat latvat. Hienonna sitruunaruohot erittäin hienoksi.
- Sulata voi suuressa kattilassa. Kuullota sipulisilppua voissa 2–3 minuuttia. Lisää sitruunaruoho ja kurkuma, kuullota vielä hetki. Lisää siideri ja kerma. Mausta suolalla.
- Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää simpukat kattilaan. Keitä simpukoita kannen alla noin 3 minuuttia tai kunnes kuoret ovat auenneet. Liemen tulee kiehua kunnolla. Ravistele kattilaa kypsentämisen aikana.
- Poista simpukat, jotka eivät ole avautuneet kypsentämisen aikana. Ripottele simpukoille runsaasti tuoretta persiljaa.