Sinisimpukoista saa helposti ikityylikkään ruoan kahdelle. Tärkeintä on huolellinen esivalmistelu ja nopea kypsennys.
Sinisimpukat valkoviinissä
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese simpukat huolellisesti. Poista simpukoista mahdolliset “parrat” eli tarttumisrihmat ja valkoiset merirokot. Poista joukosta rikkinäiset simpukat. Koputtele avonaisia simpukoita ja heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.
-
Valmista kalaliemi erillisessä kattilassa.
-
Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa ja öljyssä kattilassa noin
5 minuuttia. -
Lisää kattilaan kokonaiset timjaminoksat, laakerinlehti, viini, kalaliemi, suola ja pippuri.
-
Kuumenna ainekset kunnolla kiehuvaksi. Lisää joukkoon puhdistetut ja eläviksi tarkistetut simpukat.
-
Keitä simpukoita kannen alla, jotta kuuma höyry kypsentää kaikki simpukat nopeasti ja tasaisesti. Ravistele kattilaa tai kääntele simpukoita varovasti reikäkauhalla kerran kypsentämisen aikana. Kypsennä simpukoiden koosta riippuen noin 2–4 minuuttia, kunnes simpukat ovat auenneet.
-
Nostele simpukat reikäkauhalla annoslautasille. Poista kokonaan kiinni jääneet simpukat. Kaada päälle lopuksi kuuma liemi ja sipulit. Hienonna persilja ja ripottele se annosten päälle.
-
Tarjoa simpukat aiolin ja rapeakuorisen vaalean leivän kanssa.
Ja lisäksi kermaa. Tosi hyvää ja ilmastoystävällistä ruokaa ainakin täällä Ruotsissa jossa on saatavilla kotimaisia sinisimpukoita. Varsinkin jos ei laita kermaa.