Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sitrusmarinoidut siikaruusut
Ainesosat
500
g
siikafileetä
LIEMI
1
pieni
sipuli
1
dl
vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
1
limen mehu
2
tl
sokeria
1
rkl
merisuolaa
10
valkopippuria
KORISTELUUN
tilliä
roseepippuria
Vaiheet
1. Tee liemi. Viipaloi kuorittu sipuli ohuiksi renkaiksi ja purista sitruunan ja limen mehut. Lisää kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri ja suola sulavat. Jäähdytä kunnolla (ulkona tai jääkaapissa).
2. Nypi mahdolliset ruodot pois siikafileestä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Pyöräytä siivut rullalle pieniksi "ruusuiksi" ja nosta ne astiaan, jossa rullat ovat tiiviisti vierekkäin. Näin "ruusut" pysyvät kasassa.
3. Kaada jäähtynyt liemi kalojen päälle ja nosta jääkaappiin. Anna marinoitua yön yli.
4. Asettele siikaruusut tarjoiluastiaan ja koristele tillillä sekä roseepippurilla.