Me Naiset on lisännyt 1077 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Täytä hodarit vaihteeksi surimilla, wasabimajoneesilla ja rapeaksi paahdetulla lehtikaalilla. Tämä ohje on helppo suurentaa isollekin porukalle. 

Japanissa suosittu surimi on tehty vaaleasta kalasta ja maultaan se muistuttaa rapua. Löydät surimia sekä pakkasesta että kalahyllystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Surimihodarit

Ainekset

dl
majoneesia
2
tl
wasabia
2
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
soijakastiketta
100
g
lehtikaalia
2
rkl
öljyä
1
nori-merilevälevy
½
tl
suolaa
4
hot dog -sämpylää
8
surimitankoa
sushi-inkivääriä
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita majoneesin joukkoon wasabi, riisiviietikka ja soijakastike. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Revi lehtikaalista paloja ruodin ympäriltä pellille. Murenna nori lehtikaalien päälle. Hiero öljy lehtikaalien pintaan. Mausta suolalla. Paahda 5 minuuttia tai kunnes lehdet ovat rapeita. Tarkkaile uunia, jotta lehtikaalit eivät pala. Lämmitä sämpylät uunissa.
  3. Täytä sämpylät: laita pohjalle ensin rapeaa lehtikaalia, sen päälle sushi-inkivääriä, 2 surimipuikkoa, majoneesia ja lopuksi vielä seesaminsiemeniä.

Kommentit (2)

Vierailija

Reseptissä taitaa olla pieni virhe taitossa kun liemen ja marinadin aineksia ei ole listattu. Voisiko tätä saada muokattua kuntoon?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Onkohan toiveesi tullut vahingossa eri reseptiin kuin on ollut tarkoitus? Katsotaan, löydänkö ohjeen jota olet tarkoittanut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1077 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen perunoita ja pähkinää sisältävä massaman-kookoscurry on maultaan lempeän tulinen ja mausteinen. Voit halutessasi vaihtaa jättikatkaravut paistettuun tofuun tai kypsään broileriin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Massaman-curry katkaravuilla

Ainekset

1
sipuli
4
perunaa
3
porkkanaa
2
rkl
öljyä
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
¼
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
muskottipähkinää
1
prk (100 g tai 5 rkl)
punaista thaicurrytahnaa
2
tlk
kookosmaitoa
2
dl
vettä
2
rkl
soijakastiketta
4
tl
vaahterasiirappia
2
rkl
maapähkinätahnaa
300
g
kuorittuja jättikatkarapuja
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
tuoretta korianteria
riisiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia 2 minuuttia.
  2. Sekoita mausteet keskenään ja murskaa morttelissa hieman hienommaksi. Paista maustesekoitusta öljyssä sekoitusta noin minuutti. Varo, että se ei pala. Lisää currytahna ja jatka toinen minuutti.
  3. Lisää porkkanat ja perunat ja paista lastalla sekoitellen 2 minuuttia.
  4. Lisää kookosmaito, vesi, soijakastike, vaahterasiirappi ja maapähkinätahna. Keitä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä. Lisää katkaravut ja keitä 5 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi sitruunanmehu. Hienonna pinnalle korianteria ja tarjoa halutessasi keitetyn riisin kanssa. 

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Tämä laskiaispullaresepti on perinteinen ja nämä pullat ovat aivan uskomattoman herkullisia. Tänään on laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai on tiistaina 25.2 ;mahtava syy leipoa pullaa! Ainut hankaluus tässä reseptissä on se, että laittaako pullan sisään vadelmahilloa, mantelimassaa vai kenties...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 muhkeaa pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 75 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat laskiaispullat

Ainekset

Taikina:
2,5
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
8
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Voiteluun:
1
kpl
keltuainen
1
rkl
vettä
Pinnalle
50
g
mantelilastuja
Täytteet
3
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
200
g
vadelmahilloa
200
g
mantelimassaa

Työvaiheet

Taikina:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada isoon leivontakulhoon.
Liota joukkoon hiiva vispilää apuna käyttäen.
Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja sokerit.

Alusta taikinaan vehnäjauhot 1dl kerrallaan.
Jauhojen alustamisen puolivälissä lisää joukkoon pehmeä voi.
Alusta loput jauhot taikinaan ja vaivaa muutama minuutti käsin tai yleiskoneessa.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. (n. 1 h)

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle tai leivonta-alustalle.
Jaa teräväreunaisen nuolijan avulla n. 12 yhtä suureen osaan.
Pyöritä pullat pöytää vasten pyörittäen tasaiseksi.
Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kohota leivinliinalla peitettynä vielä 15 - 20 minuuttia.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa keltuaisen rakenne rikki pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon vesi.
Voitele kohonneet pullat pullasutia apuna käyttäen.
Ripottele pintaan mantelilastuja.
Paista 15 minuuttia.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sokerit vatkaamisen puolivälissä.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.

Anna pullien jäähtyä vähintään 20 minuuttia ennen täyttämistä.
Leikkaa "lakit" pois.
Pursota pullan väliin kermaa ja asettele keskelle nokare hilloa ja / tai viipale mantelimassaa.
Halutessasi sihtaa pinnalle tomusokeria. Nauti!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Rapea seesami-wasabileivitys tekee pienistä muikuista tolkuttoman hyviä. Tarjoa ne näppiruokana sellaisenaan inkiväärillä maustetun soijadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesami-wasabimuikut

Ainekset

500
g
pieniä muikkuja
1
tl
suolaa
2
rkl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
1
tl
wasabitahnaa
4
dl
vaaleita tai tummia seesaminsiemeniä
1
tl
anista
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2 + 2
rkl
öljyä
ripaus
sormisuolaa
Kastike
1
limetin mehu
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1
rkl
hunajaa
1
rkl
chilikastiketta
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Perkaa kalat. Huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Laita kalat suljettavaan muovipussiin tai kulhoon ja lisää suola. Ravistele niin, että kalat maustuvat kauttaaltaan. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Lisää pussiin 2 rkl vehnäjauhoja ja ravistele niin, että kalat jauhottuvat hyvin.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen (grillivastuksilla) ja voitele uunipelti öljyllä.
  3. Sekoita kananmuna ja wasabitahna kulhossa haarukalla. Yhdistä isolla lautasella siemenet ja mausteet keskenään. Dippaa muikut munaseokseen, valuta muutama sekunti ja pyörittele siemenissä. Laita vieri viereen uunipellille. Pirskottele öljyä päälle. Kypsennä pieniä muikkuja uunissa 10 minuuttia, isoja 20 minuuttia. Testaa kypsyys evästä: kypsästä kalasta evä irtoaa helposti. 
  4. Tee kastike kalojen kypsyessä. Purista limetti ja raasta inkivääri. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet.
  5. Ripottele sormisuola kypsille kaloille ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Makoisat ja pehmeät ahvenpullat sopivat ihanasti yhteen sahramilla maustetun pastan ja tuoretomaattikastikkeen kanssa. Tässä on uusi lempikalaruokasi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Ahvenpullapasta

Ainekset

400
g
ahvenfileitä
1
tl
suolaa
1
ps (180 g)
katkarapuja (pakaste)
2
kananmunanvalkuaista
½
dl
kermaa
1
sitruuna
1
ruukku
lehtipersiljaa
¼
tl
valkopippuria
Kastike
2
isoa
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
Lisäksi
400
g
pastaa
1
ps (0,5 g)
sahramia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi ja nahattomiksi. Suikaloi fileet kulhoon, ripottele suola joukkoon ja anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia. Sulata sillä aikaa katkaravut siivilässä huoneenlämmössä.
  2. Kuivaa sulaneet katkaravut. Jauha ahvensuikaleet ja katkaravut hienoksi tahnaksi monitoimikoneessa. Anna koneen käydä täydellä teholla ja lisää valkuaiset vähän kerrallaan seokseen. Kaada lopuksi kerma ohuena nauhana joukkoon. Jos seos juoksettuu, anna koneen käydä, kunnes seos on taas kiinteää. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, hienonna persilja. Lisää ne valkopippurin kanssa kalaseokseen.
  3. Kuumenna kattilassa 2 l vettä, lisää 2 tl suolaa. Tee seoksesta kahdella lusikalla pyöryköitä ja laita ne kypsymään hiljalleen poreilevaan veteen noin 10 minuutiksi. Ota pyörykät reikäkauhalla keittiöliinalle tai talouspaperille, säästä keitinvesi.
  4. Keitä pasta ahvenpullavedessä kypsäksi. Ota ½ dl keitinvettä talteen ja sekoita sahrami siihen. Siivilöi pasta ja jätä siivilään odottamaan.
  5. Tee kastike pastakattilassa. Kuori tomaatit terävällä kuorimaveitsellä ja kuutioi malto. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa, lisää valkosipulit ja paista 1 minuutti. Lisää tomaatit ja sahramivesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kumoa pasta takaisin kattilaan. Kuumenna ja lisää kalapullat. Hienonna basilika. Mausta pasta basilikalla ja tarjoa heti. 

Vinkki! Kypsennä pyörykät höyrykattilassa voipaperin päällä tai muotoile ne uunivuokaan, lisää pohjalle noin ½ cm kalalientä, peitä vuoka foliolla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)