
Kalapöytään kannattaa koota vain suursuosikit: appelsiinilohi ja mausteinen silli. Pähkinätahnasta saa paistetun tofun kera mainion vegealkupalan.
Uppograavattu appelsiinilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kattilaan vesi, tähtianikset, sinapinsiemenet, suola ja sokeri. Pese appelsiini. Kuori kuorimaveitsellä appelsiinista pinta. Leikkaa tillinipusta varret. Lisää kuoripalat ja tillin varret liemeen. Kiehauta ja jäähdytä liemi.
- Pyyhi lohipala ja upota kala liemeen. Anna suolaantua jääkaapissa 12-24 tuntia.
- Nosta pala liemestä. Pyyhi pinta ja leikkaa tarjolle siivuja. Koristele tuoreella tillillä.
Vinkki! Laita lohta tarjolle vähän kerrallaan kulutuksen mukaan. Tarjoa lohi sellaisenaan tai saksanpähkinätahnan kanssa.
Piparjuurisilli
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi sillifileet ja leikkaa ne viipaleiksi. Notkista ranskankerma. Silppua persilja.
- Sekoita ranskankerman joukkoon piparjuuritahna, siirappi ja persilja. Lisää joukkoon silli.
Saksanpähkinä-tahna
Ainekset
Työvaiheet
- Purista appelsiineistä mehu. Silppua tilli.
- Lisää pähkinät, sinappi, öljy, suola ja sokeri kulhoon. Rouhi ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Sekoita joukkoon appelsiinimehu ja tilli.
Vinkki! Vegaaninen alkupala kalapöytään syntyy, kun paistat paketin kylmäsavutofua kuutioina öljyssä paistinpannulla. Kumoa kuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon saksanpähkinätahnaa ja silputtua tilliä.