Nopeasti valmistuvat sinisimpukat ja itsetehdyt ranskalaiset tuovat luksusta arkeen.
Suosi viljeltyjä ja käsin kerättyjä sekä MSC-sertifioituja sinisimpukoita. Luonnon sinisimpukoiden keräämisessä käytetään tavallisesti haroja, jotka vahingoittavat pohjan eliöstöä. Pohjaharoilla kerättyjä sinisimpukoita kannattaa siis välttää. Pohjanmeren Vattimerellä kasvatettuja sinisimpukoita kannattaa ostaa harkiten, sillä ne kasvatetaan niin sanotuissa pohjaviljelmissä ja kerätään ekosysteemiä vahingoittavilla pohjaharoilla. Lue lisää: wwf.fi/kalaopas
Valkoviinisimpukat ja itse tehdyt ranskalaiset
Ainekset
Työvaiheet
Harjaa simpukat kylmän veden alla ja poista parrat. Heitä pois rikkinäiset ja ne, jotka eivät sulkeudu. Kuumenna tilkka öljyä ja voi kattilassa. Kuullota pieneksi silputtua sipulia 1-2 minuuttia. Lisää joukkoon curryjauhe, valkosipuli, kuivattu persilja ja laakerinlehti. Lisää valkoviini, kerma, sitruunankuori ja puolet tuoreista yrteistä. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta liemi suolalla, pippurilla ja ripauksella cayennepippuria. Tarkista maku.
Lisää kiehuvaan liemeen harjatut simpukat. Anna kiehua kannen alla noin 4 minuuttia, muutaman kerran varovasti sekoittaen. Simpukat ovat valmiita, kun kuoret ovat auenneet. Heitä pois aukeamattomat.
Viimeistele tuoreilla yrteillä.
Suikaloi perunat pitkittäin ja laita kylmään veteen 15 minuutiksi. Kuivaa perunat talouspaperilla ja sekoita kulhossa oliiviöljyn kanssa. Kaada uunipellille ja lisää päälle halutessasi pieniä voinokareita. Paista perunoita 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta lämpötilaa 250 asteeseen ja paista kunnes perunat ovat saaneet väriä pintaan, noin 10–15 minuuttia.
Tarjoile simpukoiden ja majoneesin kera.