
Raikkaan hapokas sauvignon blanc on oivaa seuraa herkullisessa viinikylvyssä kypsennetylle kuhalle.
Viinisuositus: Sauvignon blanc on täydellinen valinta vaalealle kalalle. Hanapakkauksessa myytävä Matua Sauvignon Blanc 2020,
24,99 e (1,5 l) on kätevä valinta juhlaan. Herukanlehtimäisen raikas, hedelmäinen viini on sopivan kevyt herkälle kalalle ja toimii myös kurkkujen kanssa. Kiinnostava ja hieman erilainen viinipari on espanjalainen Terraprima Blanco 2016, 15,98 e. Se valmistetaan kuudesta rypäleestä: Xarellosta, Rieslingistä, Chenin Blancista, Roussannesta, Moscatelista ja Garnatxa Blancasta. Hedelmäisen raikas, sitruksinen viini sopii oivallisesti vaalean kalan seuraksi.
Viinissä haudutettu kuha ja ranskankermakurkut
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista kalasta ruodot v-viillolla eli leikkaa veitsellä viilto fileen keskellä olevan ruotorivin molemmille puolille ja irrota ruotorivi. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.
-
Kiehauta viini ja kalaliemi laakeassa paistinpannussa. Lisää kuhafileet, peitä kannella ja anna fileiden hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
-
Tee ranskankermakurkut. Kuori kurkut kevyesti ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota valkosipulia ja kurkkua voissa pannussa sekoitellen noin 1 minuutti. Lisää ranskankerma ja anna seoksen lämmetä. Mausta limettimehulla, suolalla ja pippurilla.
-
Sulata 2 rkl voita pienessä kattilassa. Jaa kala lautasille ja pirskota voisulaa päälle. Lisää kurkut lautasille.
Vinkki Viimeistele annokset yrttiöljyllä, johon on soseutettu ¾ dl oliiviöljyä ja 4 rkl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi ruohosipulia ja lehtipersiljaa.