
Kolmen yrtin kombo ja anisviina antavat luonnetta graavisiialle. Tarjoa alkuruokana tuoreesta fenkolista valmistetun salaatin kanssa.
Viinisuositus: Fenkolin ja anisviinan maku vaativat viiniltä monipuolisuutta, ja graavattu siika kaipaa kepeyttä. Toiveet yhdistyvät Zenato Soave Classicossa 2019, 11,98 e. Se on jännittävä yhdistelmä valkoherukkaisuutta, kevyttä mineraalisuutta ja kukkaisuutta, jotka toimivat upeasti aniksen kanssa. Hapokkaamman kokonaisuuden saat valitsemalla Pratsch Grüner Veltliner 2019:n,14,98 e. Viinin yrttisyys ja kevyt valkopippurisuus luovat yrttisiian kanssa raikkaan kokonaisuuden.
Yrttigraavattu siika ja fenkolisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita siikafileet alustalle nahkapuoli alaspäin, kuivaa pinta talouspaperilla ja hiero anisviinalla.
-
Jauha yrttejä ja suolaa morttelissa tai sauvasekoittimella, kunnes yrteistä alkaa irrota hieman kosteutta. Levitä seos fileille ja paina ne lihapuolet vastakkain. Kääri fileet tiukasti voipaperiin ja sitten folioon ja laita jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi. Jos haluat kalaan vahvan yrtin maun, anna sen maustua jääkaapissa kaksi vuorokautta.
-
Valmista salaatti juuri ennen tarjoamista. Paahda sinapinsiemeniä pannussa ilman rasvaa koko ajan sekoitellen noin minuutti ja kaada ne kulhoon. Ota fenkolin hyväkuntoiset lehdet talteen koristelua varten. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä. Laita viipaleet kulhoon sinapinsiementen joukkoon, sekoita viinietikka ja öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Pyyhi yrtit pois kalan pinnalta ja viipaloi fileet. Jaa viipaleet lautasille ja salaatti päälle. Koristele annokset fenkolinlehdillä.