Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
Lisukkeet
15:55 | 2.4.2014

Tiristetty nieriä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 tunti 20 min
Vaikea

Tiristetty nieriä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
kokonaista nieriää
n. 2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria myllystä
1/2
sitruunan mehu
2
dl
rypsiöljyä

Vaiheet

  1. Valmista porkkanariisi ja salsa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Halkaise nieriät pitkittäin keskeltä kahtia päineen kaikkineen. Poista selkäranka ja nypi vatsa- ja selkäruodot kalapinseteillä. Voit pyytää myös kalakauppistasi tekemään tämän. Mausta kalan lihapuoli suolalla ja pippurilla. Purista sitruunan mehu päälle.
  3. Kuumenna mahdollisimman suuri paistinpannu täydellä teholla. Lisää öljy ja laita kalanpuolikkaat varovasti pannuun nahkapuoli alaspäin. Varo kuumaa, roiskuvaa öljyä. Voit tarvittaessa paistaa kalat kahdessa erässä, riippuen pannun koosta. Voit myös leikata kalat pienemmiksi paloiksi, jos ne eivät mahdu pannuun. Tiristä kalaa noin 5 minuuttia, kunnes se on melkein kypsä ja nahka hiiltynyt ja rapea. Nosta kalat uunipellille. Kypsennä uunissa noin 2 minuuttia.
  4. Nosta nieriät tarjoiluvadille ja porkkanariisi ja salsa tarjolle kulhoihin, niin että jokainen ruokailija voi koota oman annoksensa.

Nieriän ja muiden rasvaisten lohikalojen seuraan sopii viini, jossa on raikkautta. Hapokas ja mausteinen veriappelsiinisalsa kaipaa niin ikään lasiin viiniä, jossa on ryhdikästä hapokkuutta ja suoraviivaista mineraalisuutta. Kokeile esimerkiksi Cono Sur Visión Single Vineyard Rieslingiä, 12,99 e. Sen jasmiininkukkainen, hieman yrttinen maku tukee sekä nieriän että salsan makuja. Myös kevyt ja yrttinen pinot noir, kuten Cave de Lugny Pinot Noir, 10,50 e, on mainio valinta hedelmäisen salsan ja nieriän pariksi, etenkin kun viilennät viinin ennen tarjoamista. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)

 

 

Porkkanariisi

Ainesosat

3
porkkanaa
40
g
voita
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
5
dl
porkkanamehua (esim. Biotta)
2
cm:n
pala inkivääriä
½
limetin mehu
n. 2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna porkkanat pieneksi "murskaksi". Kuumenna voi laakeassa kattilassa keskilämmöllä. Kuullota porkkanaa voissa pari minuuttia. Lisää riisi ja porkkanamehu. Hauduta riisi kypsäksi, noin 10 minuuttia, ja niin, että kaikki neste on imeytynyt.
  2. Kuori ja raasta inkivääri riisiin. Purista limetin mehu joukkoon. Mausta suolalla.

Veriappelsiinisalsa

Ainesosat

4
veriappelsiinia
2
tomaattia
2
rkl
mirin-riisiviiniä (tai sokeria)
1
punasipuli
½
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
3
cm:n
pala inkivääriä
1
ruukku
korianteria
2
rkl
kalakastiketta (esim. Spice Up)
½
limetin mehu

Vaiheet

  1. Kuori appelsiinit veitsellä, myös valkoiset osat. Leikkaa hedelmälohkot kalvottomiksi ja puolita ne. Purista jäljelle jääneistä kalvoista mehut pieneen kattilaan.
  2. Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä tomaatteja noin 20 sekuntia. Vedä tomaateista kuori irti ja leikkaa tomaatinliha kuutioiksi. Laita siemenet kattilaan appelsiinimehun joukkoon. Lisää mirin ja keitä seosta noin 10 minuuttia, kunnes sitä on jäljellä noin 3 rkl.
  3. Seoksen kiehuessa kuori ja hienonna puna- ja valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet ja valkoiset osat. Hienonna chili.
  4. Sekoita sipulit, chili ja appelsiinin- ja tomaatinpalat kulhossa. Siivilöi kasaan keitetty mehuseos joukkoon. Kuori inkivääri ja raasta se joukkoon. Hienonna korianteri ja sekoita se salsaan. Mausta kalakastikkeella ja limetin mehulla. Laita salsa jääkaappiin odottamaan tarjoamista.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Nieriä
Jouni Toivanen
kala
riisi
Viikonloppubistro
päivän katiska
pääsiäinen

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini