Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5 dl
1 t
Helppo
PUNAJUURIDIPPI
Ainesosat
4
keskikokoista punajuurta
4
punasipulia
1
kokonainen valkosipuli
4
rkl
tuoretta timjamia (tai 1 tl kuivattua)
1
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (150 g)
kaurafraichea
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
Vaiheet
-
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori punajuuret ja sipulit. Halkaise valkosipuli kuorineen kahtia. Leikkaa punajuuret kuutioiksi ja sipulit neljään osaan. Hienonna yrtit.
-
Sekoita kasvikset, yrtit ja öljy leivinpaperin päällä uunipellillä. Peitä foliolla. Kypsennä uunissa 40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Lisää pähkinät ja paahda vielä 10 minuuttia.
-
Laita paahtuneet punajuuret, sipulit ja pähkinät sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Purista joukkoon paahtunut valkosipuli suoraan kuoresta. Lisää kaurafraiche, etikka ja suola. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa jäähtyneenä tai lämpimänä.
VINKKI! Voit tehdä punajuuritahnan myös ilman pähkinöitä.