
Upota siika hetkeksi kuumaan öljyyn ja ripota makuaineet päälle. Superherkullinen aasialaistyylinen kala valmistuu puolessa tunnissa.
Uppopaistettu siika ja soija-chilikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuivaa kalat kauttaaltaan huolellisesti ja kääri ne kuivaan talouspaperiin, jotta saat pinnasta pois kaiken kosteuden.
-
Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Suikaloi kevätsipuli ja hienonna korianteri.
-
Tee kastike. Viipaloi chilit. Sekoita soija ja etikka kulhossa. Lisää puolet chileistä, jätä loput koristeluun.
-
Kuumenna öljy isossa wokkipannussa tai laakeassa padassa 180-asteiseksi. Jos käytössäsi ei ole mittaria, kokeile öljyn kypsyyttä esimerkiksi leipäpalalla. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun leipä paistuu poreillen öljyn pinnalla. (Pidä varmuuden vuoksi kansi käden ulottuvilla.)
-
Kypsennä kalat yksi kerrallaan. Laita siika varovasti reikäkauhalla kuumaan öljyyn. Paista 3 minuuttia ja käännä kala. Jatka paistamista 3 minuuttia. Nosta siika reikäkauhan ja metallisen lastan avulla talouspaperille. Ripottele suolaa pinnalle. Paista toinen siika samoin. Siirrä kalat tarjoiluastiaan.
-
Paista inkiväärisuikaleet öljyssä rapeiksi, noin 2 minuuttia. Levitä inkivääritikut, kevätsipuli, korianteri ja chilit kaloille. Tarjoa soija-chilikastikkeen kanssa.