
Pizzapohja syntyy ohuista perunaviipaleista, jotka juusto sitoo yhteen. Paahdetuille perunaviipaleille ladotaan sieniä, smetanaa, mätiä ja sipulia. Tähän ohjeeseen et takuulla pety.
Tee ohueksi siivutetuista perunoista pizzapohja, joka ei vaadi vaivaamista ja tuntien kohotusta.
Kiinteän perunalajikkeen perunoista hyvin ohueksi siivutetut viipaleet ladotaan pellille pizzan muotoon. Viipaleet on hyvä laittaa yhteen kerrokseen niin, että niiden reunat ovat hieman päällekkäin. Perunat sivellään öljyllä ja maustetaan ja esipaistetaan uunissa.
Esipaiston jälkeen perunapohjan pinnalle ripotellaan juustoraaste, joka sulaessaan pitää pohjan yhtenäisenä. Pohja menee siis vielä hetkeksi takaisin uuniin. Tällä välin voi valmistella loput täytteet. Tässä ohjeessa on käytetty sieniä, punasipulia ja mätiä, jotka eivät kaipaa uunin lämpöä. Mikäli haluat pizzaan uunia vaativia täytteitä, laita ne pizzan päälle juustoraasteen kanssa samaan aikaan.
Sieni-perunapizza
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Pese perunat hyvin. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen niin, että reunat ovat vain hiukan limittäin. Sivele perunat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle suola. Esipaista uunissa noin 10 minuuttia.
-
Raasta juustot perunoiden paistuessa. Lisää juustoraasteet perunoiden päälle, ja mausta pippurilla. Jatka paistamista vielä viisi minuuttia.
-
Puhdista sienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Lisää voi pannulle ja sekoita.
-
Raasta piparjuuri hienoksi. Mausta smetana piparjuurella ja pippurilla. Kuori sipuli ja leikkaa varsineen ohuenohuiksi renkaiksi.
-
Nosta sienet, smetana, punasipuli ja mäti pizzan päälle. Viimeistele tillillä. Tarjoa heti.
Varmasti hyvä peltiruoka mutta pizzaksi kutsumisen pitäisi olla rikos. Lähempänä nachopeltiä, mutta ilman nachoja ei tietenkään ole sitäkään.
Joo ei tämä ole pizzaa vaan joku perunapaistos, joka tehdään uunipellillä.
Niin, miksihän näihin aina tahdotaan käyttää sanoja, jotka on jo varattu muuhun. Pizza on pizza, ei perunapaistos. Pizzataikinan päälle voi latoa ohuita perunasiivuja (+rosmariinia) ja silloin se on perunapizza. Sellaista söin Roomassa.
Pizza-nimen käyttö paistoksissa kielletty! Tämä menee kyllä kokeiluun,,,mutta pottupaistoksena syödään :D279
Perunapelti.
Pizza?! Anna mun kaikki
Jos tämän voisi kääriä rullalle, reseptin laatija varmaan nimittäisi sen pizzakääretortuksi?
Ei tällaista paistosta voi ikinään kutsua pizzaksi, sehän on jo suoranaista pilailua. Tälle perunasta ja sienistä valmistetulle paistokselle pitää keksiä ihan ikioma, lopputulosta paremmin vastaava nimi; pizza ei sitä ole.