Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Kuorittu paprika uunista tulleena herkullisilla täytetyillä pasta ravioleilla, hetken herkun kruunaa viileä katkarapu.
Kuorittu paprika uunista tulleena herkullisilla täytetyillä pasta ravioleilla, hetken herkun kruunaa viileä katkarapu.

Juustolla täytetyn pastan herkullisimman silauksen tuo salaatti missä paprika kuoritaan pehmeäksi uunista tulleena ja katkaravut kruunaavat sen viileän maku osuuden. Mieto chilikastike tuo hienoaromista pehmeän kirpeää vivahdetta avocadoseokseen kuin myös sellaisenaan pastan päälle valutettuna. Herkullinen ateria, salaattiruoka vailla vertaa, mitä monimuotoisimmillaan söisi useamman päivän perättäin.

Juustoravioleja(pastan sisään tehty täyte), avocadoa, pirkka sweet chili pinapple kastiketta, balsamiviinietikka, oliiviöljy, limemehua, sipuli, suolaa, punainen chili, punainen paprika, rucolaruukku, pieniä katkarapuja, jääsalaattia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Avocado-katkarapu pasta-ateria

Ainekset

1
rs
juustoravioleja
Marinadi
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamiviinietikkaaa
2
rkl
pirkka sweet chili pinapple-kastiketta
Avocadokastike
ripaus
suolaa
2
avocadoa
2
rkl
limemehua
1
iso sipuli
1
rkl
pirkka sweet pinapple-kastiketta
Salaatti
1
punainen chili
1
ruukku
jääsalaattia
2
paprikaa
1
pussillinen pieniä katkarapuja
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

Ota katkaravut pakasteesta ja anna olla huoneenlämmössä. Laita uuni päälle paprikoita varten 250 asteeseen. Valmista tällä välin avocadokastike; Halkaise avocadot ja koverra ruokalusikalla kuoren reunaa myöten avocado pois, leikkaa avocadot paloiksi ja soseuta joko monitoimikoneella tai haarukalla painellen. Lisää loput avocadokastike ainekset joukkoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Puolita paprikat pellille leivinpaperille ja poista niiden siemenkodat ennen kuin laitat uuniin. Anna olla uunissa 10 minuuttia tai kunnes paprikan kuoriosa tummuu. Sitten kiehauta vesi kattilassa ja laita juustoraviolit sinne raviolien keitto-ohjeen mukaisesti, ja n. 4 raviolia per henkilö. Tee marinadi joka tulee juustoraviolien päälle. Sekoita hyvin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin odottamaan ja ota uunista pois paprikat. Peitä heti ne leivinpaperiin ja laita pieneen muovipussiin viideksi minuutiksi (sen takia että kuoren saa irtoamaan paremmin). Levitä tarjoiluvadille salaattipeti rucolanlehdistä ja revi jääsalaatti siihen myös. Halkaise punainen chili kahtia pituussuunnassa ja ota siemenet pois, hienonna hyvin se ja ripottele tarjoiluvadille. Levitä myös katkaravut tarjoiluvadille(salaatteihin on aina tarkoitettu pienemmät katkaravut ja isommat ravut taas kuumiin ruokiin). Ota raviolit pois keittolevyltä ja anna vähän vain jäähtyä laittamalla ne annoslautasille. Voit lisätä jo marinadin niiden päälle. Ota paprikat pois pussista ja revi paprikan kuori irti heti, ja jaa paprikan puolikkaat jokaiselle neljälle annoslautaselle. Ota avocadokastike jääkaapista ja levitä tarjoiluvadin päälle. Siitä sitten vadilta herkkuja lautaselle lisää ja nauttimaan kesän paras hetki.

Kommentit (1)

Vierailija

Vegaaninen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.