
Juustolla täytetyn pastan herkullisimman silauksen tuo salaatti missä paprika kuoritaan pehmeäksi uunista tulleena ja katkaravut kruunaavat sen viileän maku osuuden. Mieto chilikastike tuo hienoaromista pehmeän kirpeää vivahdetta avocadoseokseen kuin myös sellaisenaan pastan päälle valutettuna. Herkullinen ateria, salaattiruoka vailla vertaa, mitä monimuotoisimmillaan söisi useamman päivän perättäin.
Juustoravioleja(pastan sisään tehty täyte), avocadoa, pirkka sweet chili pinapple kastiketta, balsamiviinietikka, oliiviöljy, limemehua, sipuli, suolaa, punainen chili, punainen paprika, rucolaruukku, pieniä katkarapuja, jääsalaattia
Avocado-katkarapu pasta-ateria
Ainekset
Työvaiheet
Ota katkaravut pakasteesta ja anna olla huoneenlämmössä. Laita uuni päälle paprikoita varten 250 asteeseen. Valmista tällä välin avocadokastike; Halkaise avocadot ja koverra ruokalusikalla kuoren reunaa myöten avocado pois, leikkaa avocadot paloiksi ja soseuta joko monitoimikoneella tai haarukalla painellen. Lisää loput avocadokastike ainekset joukkoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Puolita paprikat pellille leivinpaperille ja poista niiden siemenkodat ennen kuin laitat uuniin. Anna olla uunissa 10 minuuttia tai kunnes paprikan kuoriosa tummuu. Sitten kiehauta vesi kattilassa ja laita juustoraviolit sinne raviolien keitto-ohjeen mukaisesti, ja n. 4 raviolia per henkilö. Tee marinadi joka tulee juustoraviolien päälle. Sekoita hyvin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin odottamaan ja ota uunista pois paprikat. Peitä heti ne leivinpaperiin ja laita pieneen muovipussiin viideksi minuutiksi (sen takia että kuoren saa irtoamaan paremmin). Levitä tarjoiluvadille salaattipeti rucolanlehdistä ja revi jääsalaatti siihen myös. Halkaise punainen chili kahtia pituussuunnassa ja ota siemenet pois, hienonna hyvin se ja ripottele tarjoiluvadille. Levitä myös katkaravut tarjoiluvadille(salaatteihin on aina tarkoitettu pienemmät katkaravut ja isommat ravut taas kuumiin ruokiin). Ota raviolit pois keittolevyltä ja anna vähän vain jäähtyä laittamalla ne annoslautasille. Voit lisätä jo marinadin niiden päälle. Ota paprikat pois pussista ja revi paprikan kuori irti heti, ja jaa paprikan puolikkaat jokaiselle neljälle annoslautaselle. Ota avocadokastike jääkaapista ja levitä tarjoiluvadin päälle. Siitä sitten vadilta herkkuja lautaselle lisää ja nauttimaan kesän paras hetki.
Vegaaninen?